Potrivit PMP

Ridicarea suspendării lui Aurel Olărean e soluţia pentru deblocarea administraţiei din Rădăuţi

Olarean-Aurel

Aurel Olărean

PMP Rădăuţi a solicitat, joi, prefectului de Suceava, Constantin Harasim, să ridice suspendarea primarului municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, cercetat sub control judiciar, arătând că în acest fel se va putea debloca situaţia din Primăria Rădăuţi.

„Din cauza intereselor politicianiste ale deputatului PLR Constantin Galan şi a independentului prefect susţinut de acelaşi partid, Constantin Harasim, municipiul Rădăuţi şi cetăţenii acestuia riscă să se afle într-o situaţie mult mai gravă decât cea de acum” susţine PMP Rădăuţi care a avertizat, joi, printr-un comunicat de presă, că situaţia din Rădăuţi, care nu are conducere, va genera un dezastru social şi administrativ incompatibil cu titulatura de un municipiu parte integrantă a Uniunii Europene.

Potrivit PMP Rădăuţi, la începutul lunii septembrie 2015, aproape cinci sute de cadre medicale din Rădăuţi nu-şi vor mai putea lua salariile din cauză că sistemul sanitar rădăuţean are bugetare doar până la sfârşitul lunii august.

Totodată, în comunicat se mai arată că aproximativ 400 de cereri pentru autorizaţii de construire „zac într-un fişet” şi nu există nicio persoană autorizată să le semneze.

„Nu este îndeajuns că cei plecaţi în afară strâng cu greu un ban, cu eforturi şi cu sacrificii, iar când vin acasă să investească acei bani într-o construcţie, văd că le este blocat acest drept elementar?” se întreabă PMP Rădăuţi.

PMP Rădăuţi cere prefectului să ia în considerare precedentul primarului municipiului Bacău, Romeo Stavarache, căruia, după ce a fost eliberat de sub control judiciar, i s­a pus la dispoziţie un birou într-o altă clădire decât a Primăriei Bacău, pentru a nu încălca condiţiile eliberării, iar în acest mod şi-a reluat activitatea, cel puţin în domeniile majore de care municipalitatea ar avea nevoie.

PMP Rădăuţi consideră că această rezolvare a situaţiei poate fi viabilă la Rădăuţi, în condiţiile în care la Bacău exista posibilitatea ca unul dintre viceprimari să exercite funcţia de primar interimar, iar Consiliul Local este funcţional.

Municipiul Rădăuţi a rămas din 27 aprilie fără conducere, după ce secretarul interimar al Consiliului Local şi-a încetat mandatul, iar de la sfârşitul lunii martie Consiliul Local a fost dizolvat după ce, din septembrie 2014, primarul Aurel Olărean a fost suspendat din funcţie, fiind arestat preventiv într-un dosar cercetat de DNA.

Ulterior, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care a permis ca, în acest caz, prefectul să numească un secretar provizoriu, ceea ce a permis plata salariilor angajaţilor şi a cheltuielilor curente.

Aurel Olărean a fost eliberat şi este cercetat sub control judiciar, iar prefectul de Suceava, Constantin Harasim, a emis un ordin prin care suspendarea din funcţie a acestuia continuă şi pe perioada cât este menţinut controlul judiciar.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI