Din cauza creşterii numărului de solicitări

Program modificat pentru eliberarea paşapoartelor

> August este perioada în care la serviciul specializat se înregistrează cele mai multe solicitări

6772Constantin Harasim, prefectul de Suceava, a emis un ordin privind modificarea programului de lucru al personalului Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea Paşapoartelor Simple Suceava.

„Din analiza statisticilor anilor anteriori, în luna august se înregistrează cele mai multe solicitări din partea cetăţenilor pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice şi temporare” a declarat Harasim. Astfel, în scopul evitării aglomeraţiei, asigurării unor servicii civilizate şi soluţionării cu operativitate a cererilor, în intervalul 3-28 august 2015, preluarea imaginilor şi documentelor la sediul Serviciului se face zilnic între orele 8.00-19.00, iar la punctul de lucru mobil Rădăuţi, în fiecare marţi, între orele 8.00 şi 16.00. La sediul Serviciului, paşapoartele vor fi eliberate în zilele de luni, marţi, joi şi vineri, între 8.30-16.30, iar miercuri între 8.30 şi 18.30.

În vederea eliberării paşapoartelor, solicitanţii se pot programa online, pe site-ul Prefecturasuceava.ro. La sediul serviciului, în fiecare dimineaţă, pentru ziua în curs, în baza actului de identitate, sunt distribuite bonuri cu numărul de ordine şi intervalul orar în care solicitantul trebuie să revină cu documentele şi chitanţele achitate. Pentru a se evita orice neînţelegere, o persoană va primi bon de ordine numai pentru sine sau membri ai familiei sale. Valabilitatea paşaportului simplu electronic este de 5 ani, iar pentru minori cu vârsta sub 12 ani, aceasta este de 3 ani. Termenul de eliberare a paşaportului este de 14 zile calendaristice, taxele fiind 292 lei pentru documentele cu valabilitate de 5 ani şi, respectiv, de 266 lei, în cazul celor cu valabilitate 3 ani. Valabilitatea paşaportului simplu temporar este de 12 luni, termenul de eliberare fiind între 2 ore şi 3 zile lucrătoare, taxele însumând 222 lei.

Taxele se achită la orice agenţie CEC din judeţ, iar cea de trezorerie, la sediul Serviciului sau la ghişeele de trezorerie din judeţ.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI