În primul semestru la anului

Poliţiştii de frontieră au confiscat bunuri de peste 5 milioane de lei

> Au fost întocmite 79 de dosare penale, cercetări fiind făcute sub aspectul săvârşirii a 102 infracţiuni

Structurile Poliţiei de Frontieră din judeţul Suceava au avut, în primele 6 luni ale anului 2015, pe linia combaterii contrabandei, fraudelor vamale şi evaziunii fiscale, 54 acţiuni – se evidenţiază într-o informare a Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava, prezentată ieri în şedinţa Colegiului prefectural. Potrivit informării, controalele efectuate s-au lăsat cu întocmirea a 79 de dosare penale, sub aspectul comiterii a 102 infracţiuni, dintre care 56 cu autori cunoscuţi şi 46 cu autori necunoscuţi.

Astfel, graţie activităţilor desfăşurate pe această linie, Serviciul Poliţiei de Frontieră Rădăuţi anunţă că a reuşit destructurarea unui grup infracţional format din 14 persoane, grup axat pe contrabanda cu ţigări de provenienţă ucraineană. În acelaşi timp, indisponibilizate au fost 29 de autovehicule folosite în transportul ţigărilor sau de antemergători, valoarea totală a acestora fiind de 381.520 de lei.

Potrivit informării, valoarea totală a bunurilor confiscate de poliţiştii de frontieră în primul semestru al anului este de 5,18 milioane de lei, respectiv 3,44 milioane de lei de la cetăţeni străini, iar 1,74 milioane de lei de la cetăţeni români. Totodată, au fost constatate de 49 contravenţii, valoarea amenzilor aplicate fiind de 16.263 de lei.

În semestrul întâi al anului, pe linia trecerilor ilegale ale frontierei de stat au fost constatate 135 infracţiuni, dintre care 37 cu autori cunoscuţi şi 98 cu autori necunoscuţi. În ceea ce priveşte traficului internaţional cu autoturisme furate, în perioada la care facem referire, structurile Poliţiei de Frontieră din judeţul Suceava au organizat şi desfăşurat patru acţiuni. Astfel, Serviciul Poliţiei de Frontieră Rădăuţi a constatat 5 infracţiuni de tăinuire, săvârşite de cinci persoane, cazuri în care s-au întocmit patru dosare penale. În Punctul de Trecere a Frontierei Siret au fost descoperite patru autoturisme furate, valoarea lor fiind de 154.720 lei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI