În faţa nou promovatei în Liga a III-a, Inter Dorohoi

Rapid Suceava a pierdut primul amical pe „Areni”

 rapid_suceava_marinkovicÎn primul amical al verii disputat pe stadionul „Areni”, Rapid Suceava a primit vizita echipei Inter Dorohoi, nou promovată în eşalonul trei al fotbalului românesc. Gazonul stadionului sucevean s-a prezentat în condiţii excelente, partida s-a jucat sâmbătă, 25 iulie, de la ora 10, deci nu pe o căldură excesivă, însă jocul prestat de gruparea pregătită de Bogdan Tudoreanu a fost unul apatic, lipsit de fantezie şi nedemn pentru o formaţie care a jucat în play-off-ul Ligii a II-a. E drept că nu se poate pune nicio bază pe un joc amical disputat înaintea stagiului de pregătire centralizată, dar s-a putut lesne observa că Rapid Suceava mai are nevoie de ceva jucători. În orice caz, după primele meciuri amicale, se pare că pe jucătorii suceveni îi va aştepta un cantonament foarte „drăguţ” şi util la Poiana Negri.

Despre jocul în sine dintre Rapid Suceava şi Inter Dorohoi nu se pot spune prea multe pentru că oaspeţii au evoluat organizat şi s-au apărat în propria jumătate de teren încercând apoi să joace pe contraatac, în timp ce gazdele au arătat o lipsă de imaginaţie şi de mândrie care nu se pot comenta. Unicul gol al partidei, marcat de cei de la Inter Dorohoi, bineînţeles, a fost înscris în urma unei gafe copilăreşti din defensiva sucevenilor.

Două chestiuni se pot menţiona totuşi în urma jocului dintre Rapid Suceava şi Inter Dorohoi. Prima, Rapid Suceava a beneficiat de câteva lovituri libere din poziţii excelente, 18-20 de metri central, situaţii irosite prin execuţii lamentabile ale unor jucători care au experienţa a cel puţin unui sezon în Liga a II-a.

Al doilea lucru important de menţionat este acela că într-o echipă care va trebui să joace cu doi jucători sub 19 ani în teren, cel mai bun om a fost din nou „veteranul” Dorin Semeghin. Cu 55 de kilograme cu tot cu ghete, Semeghin a arătat pofta de joc, plăcerea de a juca fotbal fiind un exemplu de dăruire pe teren. Acest lucru trebuie să dea de gândit celor mai tineri, din ”valul” care va fi în lotul Rapidului din Suceava remarcat putând fi doar tânărul fundaş central Tăutianu.

Aşadar, Rapid Suceava – Inter Dorohoi a fost 0-1, gruparea suceveană acuzând în mod clar lipsa unui vârf de atac şi a unui mijlocaş de creaţie.

Rapid (repriza I): Hânţescu – Bălan, Ferariu, Tăutianu, Semeghin – Sfrijan, Dănilă – Onciu, Apostol, Vrabie – Sumanariu. În repriza a II-a au evoluat: Hânţescu (Niga) – Strugariu, Tăutianu, Sava, Semeghin – Aeroaiei, Jitariuc – Negru, Gheorghiciuc, Ghiuţă – Cozac.

Până la sfârşitul lunii iulie fotbaliştii Rapidului se vor antrena în localitate, pe stadionul „Areni“. Timp de 10 zile, începând cu 3 august, sucevenii vor pleca într-un stagiu centralizat de pregătire la Poiana Negri. După revenirea de la munte, sucevenii mai au în program alte patru jocuri amicale: pe 13 august cu ASC Bacău, pe „Areni“, pe 15 august cu Bucovina Pojorâta, în deplasare, pe 19 august cu Bucovina Pojorâta, pe teren propriu şi pe 22 august în deplasare, cu ASC Bacău. Startul ediţiei de campionat 2015-2016 va avea loc pe data de 29 august.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI