Spitalul Judeţean cumpără 300 de paturi medicale cu 1,65 milioane lei

> SJU renunţă la dotarea cu un computer tomograf cu 64 de rânduri de detectori, în valoare de 2,1 milioane de lei, optând pentru achiziţionarea unuia cu 16 rânduri de detectori

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava” îşi modifică programul anual de investiţii publice din bugetul propriu. Astfel, unitatea îşi ajustează valoarea unor dotări, ţinând cont de preţurile obţinute în urma licitaţiilor. În acelaşi timp, SJU renunţă, în funcţie de priorităţi, la înlocuirea unor mijloace fixe cu altele noi. Astfel, renunţă la achiziţionarea computerului tomograf cu 64 de rânduri de detectori, în valoare de 2,1 milioane de lei, optând pentru dotarea cu unul de 16 rânduri de detectori, „în conformitate cu specificul investigaţiilor destinate urgenţelor medicale”. SJU nu mai achiziţionează nici angiograful de radiologie, în valoare de peste 5 milioane de lei, renunţând la contractul cu Academia de Ştiinţe Medicale, în care era prinsă livrarea aparatului destinat activităţii de cercetare, cât şi activitatea unităţii spitaliceşti judeţene cu acest aparat. În compensarea acestei din urmă măsuri, spitalul va achiziţiona 300 de paturi medicale, suma cheltuită în acest sens ridicându-se la 1,65 de milioane de lei. Totodată, cu încă aproape 147.000 de lei, vor fi reparate cel două rezervoare de apă de la imobilele nou şi vechi ale spitalului.

Modificările au fost aprobate de consilierii judeţeni, rectificarea bugetului Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava” cu suma de 43.912 lei fiind justificată şi prin încheierea contractelor cu Casa de Asigurări Suceava, Direcţia de Sănătate Publică, Institutul Regional de Oncologie Iaşi, Institutul de Medicină Legală Iaşi, cât şi prin încasarea unor sume din sponsorizări.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: