Victor Ponta

Până la 1 septembrie, într-o formulă constituţională, o să avem şi Codul fiscal şi reducerea TVA

Premierul Victor Ponta a anunţat ieri că, până la 1 septembrie, într-o formulă constituţională, vor fi adoptate Codul fiscal şi reducerea TVA la 19%. „În primul rând mă bucur foarte tare că avem promulgată legea amnistiei fiscale pentru că îndreptăm o serie de greşeli legislative şi de aplicare din 2010 încoace. În al doilea rând, nu ştiu dacă să mă bucur sau nu, dar înţeleg că avem Codul de procedură fiscală. Nu avem Codul fiscal, dar avem Codul de procedură fiscală. Adică avem căruţa, dar nu avem caii. Poate aşa se lucrează nemţeşte, nu ştiu sau româneşte. Nu pot să spun decât un singur lucru — că în continuare cred că o decizie politică, sută la sută politică, greşită, afectează, până la urmă, dezvoltarea noastră economică. Până la urmă Codul fiscal este un document bun pe termen lung care, din fericire, fusese votat de toată lumea, deci avea şi stabilitate politică. Până 1 septembrie, într-o formulă constituţională, o să avem şi Codul fiscal şi reducerea TVA la 19%. Asta aşteaptă toţi cei care investesc şi creează locuri de muncă în România, plătesc taxe în România şi care au contribuit, de fapt, la creşterea economică de peste patru procente de la începutul acestui an”, a declarat premierul, la Palatul Parlamentului, la ieşirea de la evenimentul de lansare a programului de Internship guvernamental.

Premierul nu a precizat care va fi varianta legislativă aleasă pentru Codul fiscal — ordonanţă, asumarea răspunderii guvernului sau sesiune extraordinară a Parlamentului.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI