Rusia

Vladimir Putin ordonă crearea unei noi forţe militare de rezervă

putin_clawPreşedintele rus Vladimir Putin a ordonat crearea unei noi forţe militare de rezervă în cadrul măsurilor de îmbunătăţire a antrenamentului şi pregătirii militare într-un moment de tensiuni internaţionale cu Occidentul asupra Ucrainei, relatează agenţia Reuters Noua forţă de rezervă a fost discutată timp de mai mulţi ani şi ordonată pentru prima dată de Putin în 2012, la scurt timp după realegerea sa ca preşedinte. Ultimul decret în acest sens a fost publicat vineri noapte. Această forţă va fi diferită de forţele de rezervă militare existente ale Rusiei întrucât personalul angajat cu normă incompletă va fi plătit lunar şi antrenat regulat.

Rusia are deja mai multe milioane de rezervişti constând din foşti militari, dar aceştia fac puţină instrucţie datorită restricţiilor cu privire la cât de des pot fi mobilizaţi, notează Reuters.

Oficiali din Ministerul Apărării de la Moscova au declarat că se prevede ca noua forţă de rezervă să fie formată la început din 5.000 de oameni, un număr mic într-o ţară cu aproximativ 750.000 de membri activi ai armatei.

Crearea acestei noi forţe de rezervă a fost întârziată din lipsă de fonduri, potrivit mass-media ruse. Decretul lui Putin ordonă guvernului să găsească finanţare pentru noua forţă din bugetul existent al Ministerului Apărării.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI