Kim Jong-Un a înlocuit 40% din membrii elitei militare

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a înlocuit circa 40% din înalţii responsabili militari ai ţării în cei trei ani şi jumătate de când a venit la putere, se arată într-un raport al serviciilor de informaţii sud-coreene (NIS) prezentat parlamentului de la Seul, relatează miercuri agenţia EFE. Conform aceleiaşi surse, dictatorul de la Phenian a înlocuit şi 20-30% din funcţionarii de rang înalt ai Partidului Muncitorilor, care, la fel ca Armata Populară, este unul dintre pilonii pe care se sprijină regimul.

Raportul survine după ce NIS a anunţat în luna mai că „liderul suprem” nord-coreean a început o campanie de epurare şi a ordonat anul acesta execuţia a circa 70 de funcţionari, printre care se numără şi fostul ministru al apărării, HyonYong-Chol, executat în luna aprilie.

În pofida ermetismului său caracteristic, regimul de la Phenian a permis la sfârşitul anului 2013 difuzarea de informaţii despre cea mai vastă epurare condusă în ultimele decenii, atunci fiind executat pentru „trădare“ şi Jang Song-Thaek, unchiul lui Kim Jong-Un şi considerat la acea vreme „numărul doi” al regimului.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI