Kim Jong-Un a înlocuit 40% din membrii elitei militare

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a înlocuit circa 40% din înalţii responsabili militari ai ţării în cei trei ani şi jumătate de când a venit la putere, se arată într-un raport al serviciilor de informaţii sud-coreene (NIS) prezentat parlamentului de la Seul, relatează miercuri agenţia EFE. Conform aceleiaşi surse, dictatorul de la Phenian a înlocuit şi 20-30% din funcţionarii de rang înalt ai Partidului Muncitorilor, care, la fel ca Armata Populară, este unul dintre pilonii pe care se sprijină regimul.

Raportul survine după ce NIS a anunţat în luna mai că „liderul suprem” nord-coreean a început o campanie de epurare şi a ordonat anul acesta execuţia a circa 70 de funcţionari, printre care se numără şi fostul ministru al apărării, HyonYong-Chol, executat în luna aprilie.

În pofida ermetismului său caracteristic, regimul de la Phenian a permis la sfârşitul anului 2013 difuzarea de informaţii despre cea mai vastă epurare condusă în ultimele decenii, atunci fiind executat pentru „trădare“ şi Jang Song-Thaek, unchiul lui Kim Jong-Un şi considerat la acea vreme „numărul doi” al regimului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: