Campania „Europa, casa noastră”, la Şcoala Gimnazială Todireşti

 Sub genericul „Să descoperim Europa”, în anul şcolar 2014­2015, la Şcoala Gimnazială Todireşti s­a desfăşurat campania „Europa, casa noastră”, sub egida Reprezentanţei Comisiei Europene în România, în colaborare cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice şi coordonată la nivelul şcolii de prof. Lia Rudnic.

Potrivit acesteia, în cadrul campaniei s­au realizat activităţi de învăţare pe tematici europene având ca scop o mai bună înţelegere a Uniunii Europene, a valorilor, a politicilor acesteia, aducând informaţia europeană cât mai aproape în comunitate.

Lia Rudnic a arătat că elevii au parcurs teme precum „Europa în culori”, „Valorile Uniunii Europene, valorile mele!”, „Cetăţeanul român­cetăţeanul european”, „Ziua Europeană a Limbilor”, „România, o ţară europeană”, „Primăvara europeană”, „Poluarea – o problemă globală”, „Împreună pentru Europa”, „Ziua Europei este şi ziua ta!”.

„Elevii participanţi şi­au însuşit informaţiile necesare înţelegerii evoluţiei UE din perspectiva extinderii, tratatelor, politicilor, activităţilor, instituţiilor europene şi a strategiilor aplicate de aceasta” a spus cadrul didactic.

Profesoara a menţionat că în activitatea „Europa în culori” s­au implicat şi înv. Angela Tabarcea, Veronica Cioată şi bibliotecara Cecilia Rîpan, acţiunea finalizându­se cu expoziţii de desene, steaguri ale ţărilor membre UE şi o lansare de baloane cu mesaje pentru Europa.

„În activitatea «România, o ţară europeană!», elevii au scos în evidenţă tradiţiile, obiceiurile, festivalurile, oamenii celebri din ţara noastră comparativ cu alte ţări europene, apreciind faptul că toţi împărtăşim şi apreciem frumuseţea costumului popular, a muzicii şi artei, cât şi poveştile de succes pe care personalităţile din Europa ni le­au dat de­a lungul secolelor. «Călătorind prin Europa» a presupus ca elevii să descopere împreună informaţii privind limbile vorbite, tradiţiile, clima şi natura, povestea Uniunii Europene şi nu în ultimul rând problemele majore ale acestui continent frumos, pentru că noi, europenii, venim din numeroase ţări diferite, cu limbi, tradiţii, obiceiuri şi credinţe diferite, însă aparţinem aceleiaşi mari familii care crede în echitate, bună vecinătate, libertate, valoare şi respect” a explicat Lia Rudnic.

Profesoara a precizat că, pe parcursul campaniei, prin desene, expoziţii, informări, dezbateri, panouri, documente informative şi jocuri s­a urmărit implicarea activă a elevilor, profesorilor şi a părinţilor în activităţile propuse, precum şi diseminarea informaţiilor în diferite medii şi realizarea de materiale precum steaguri, felicitări, fotografii, pliante sau jurnale.

„Concursurile, chestionarele şi jocurile amuzante au fost foarte instructive pentru elevi şi părinţi, care au avut posibilitatea să­şi verifice cunoştinţele şi să ajungă „mai aproape” de Uniunea Europeană” a mai arătat profesoara.

Lia Rudnic a subliniat că acţiunile dedicate campaniei s­au încheiat cu câteva gânduri pentru Europa, printre care „Împreună pentru Europa!”, „Suntem europeni”, „Vreau pace în Europa, pentru că România este ţara mea, o ţară frumoasă dintr­o Europă unită!”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI