Gabriel Oprea

Stau lângă Ponta, lângă PSD; nu sunt bun de premier, sunt bun pe securitate naţională

Vicepremierul Gabriel Oprea, liderul UNPR, a reafirmat ieri că îl susţine pe premierul Victor Ponta şi a precizat că nu doreşte să ocupe funcţia de şef al executivului. „Mă pricep la securitate naţională. Le-am spus colegilor, (…) am dovedit că pot să o fac. Nu sunt bun de prim-ministru, sunt bun pentru securitate naţională. Sunt militar (…), nu sunt bun de premier. Am spus-o şi cred acest lucru. (…) Mai bine să întrebe lumea de ce nu vrei un lucru decât să întrebe de ce vrei. Consider că sunt bun pe domeniul de securitate naţională, (…) am autoritate în acest domeniu, cred că militarii, oamenii din domeniul apărare, ordine publică şi securitate naţională au încredere în mine (…), cred că e domeniul meu. (…) Guvernarea presupune şi siguranţă naţională. Eu sunt jumătate militar, jumătate om politic. Cred că sunt alţi oameni politici care pot fi mai buni prim-miniştri decât mine. Cred că sunt un om care pot să fac ceva pentru ţara asta în domeniul meu, la care mă pricep. Niciodată nu am atacat alt domeniu, am fost doar pe linia securităţii naţionale”, a spus Oprea, la sediul UNPR.

Întrebat dacă l-ar susţine pe Călin Popescu-Tăriceanu la şefia guvernului, Oprea a precizat că UNPR este loial PSD. „Victor Ponta este un om consecvent. USL — un proiect pe care l-au votat peste 70% dintre români. Faptul că într-un moment greu al lui (n.r. al lui Victor Ponta) vorbeşte de un coleg care l-a sprijinit … Tăriceanu nu este oricine, este un om politic care a fost un prim-ministru bun. Victor Ponta este un om consecvent. Nu întâmplător am spus că sunt prieten cu el şi-l susţin. (…) Suntem loiali (n.r. — UNPR). Stau lângă Victor Ponta. E într-un moment greu. Poate alţii ar pleca în altă parte. Nu, stau lângă el. Aşa este corect. Stau lângă el, lângă PSD. Suntem într-o alianţă. Niciodată, dar niciodată nu am plecat de la guvernare. De exemplu, nu am dat jos Guvernul Ungureanu, l-am susţinut. Atunci când faci parte dintr-un guvern, dintr-o echipă, e bine să ţii această echipă”, a arătat Oprea, reafirmând că partidul pe care îl conduce sprijină preşedintele României, „indiferent cum îl cheamă”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: