Vizita Papei Francisc în Paraguay nu a generat numărul aşteptat de „papa-turişti“

papaNumărul scăzut de turişti care au tranzitat prin Asuncion, capitala Paraguayului, i-a descurajat pe vânzătorii de suveniruri legate de vizita papei Francisc, care visau la încasări substanţiale de la „papa-turiştii” aşteptaţi cu prilejul ultimei etape a turneului latino-american al Suveranului Pontif, relatează EFE.

Potrivit datelor oficiale, aproximativ un milion şi jumătate de argentinieni ar fi trebuit să vină în ţară cu ocazia vizitei Papei Francisc care ieri şi-a încheiat turneul (5 – 12 iulie) care a cuprins Ecuador, Bolivia şi Paraguay. Erau aşteptaţi de asemenea între 50.000 şi 100.000 de brazilieni în acest sfârşit de săptămâna în Paraguay, fapt ce a suscitat o perspectiva optimistă asupra încasărilor generate de aşa numiţii papa-turişti. Potrivit Ministerului de Finanţe vizita papală ar fi trebuit să aducă ţării venituri de 200 de milioane de dolari.

Dar aceste cifre sunt deja considerate exagerate de vânzătorii de suveniruri ambulanţi înşiraţi pe bulevardul Palma din centrul capitalei Asunción. Tricourile cu imaginea Papei Francisc, steagurile Vaticanului şi alte obiecte religioase nu au generat încasările aşteptate, potrivit localnicilor.

Afluenţa redusă de turişti a fost admisă şi de reprezentanta agenţiei de turism a municipiului, Lidia Cristaldo, care a declarat că „papa-turiştii” au preferat să meargă în oraşul Caacupé, unde papa a oficiat sâmbătă o liturghie, sau să participe duminică la slujba oficiată în parcul Nu Guasu, la mare distanţă de capitală. Cel mai mare număr de turişti s-a înregistrat vineri, când mulţimea a luat cu asalt centrul capitalei Asuncion, în momentul în care Suveranul Pontif s-a îndreptat cu papa-mobilul spre palatul prezidenţial, în centrul istoric.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI