Mexic

Puternicul lord al drogurilor Joaquin „El Chapo” Guzman a evadat din închisoare

guzmanLordul drogurilor Joaquin „El Chapo” Guzman din Mexic a reuşit să evadeze dintr-o închisoare de maximă securitate pentru a doua oară în 14 ani, a anunţat guvernul duminică, transmite AFP. Guzman a fost văzut ultima dată sâmbătă seară în apropierea sălii de duşuri din închisoarea Altiplano, la 90 de km vest de capitală, după care a dispărut, „evadarea sa fiind confirmată”, a indicat, într-un comunicat, Comisia Naţională de Securitate. „După ce s-a constatat că el nu a mai apărut”, a fost declanşată alarma, „evadarea sa fiind confirmată”, se arată în comunicat. „Au fost lansate operaţiuni de căutare în zonă, precum şi pe drumurile din statele vecine”, a precizat Comisia Naţională de Securitate. Zborurile de pe aeroportul Toluca din apropiere au fost de asemenea suspendate.

După o căutare de 13 ani, armata a reuşit, în februarie 2014, să-l prindă pe „El Chapo” în timpul unui raid nocturn într-un cartier turistic din Mazatlan, în statul Sinaola. „El Chapo”, diminutiv de la „chaparro” („bondoc”), aluzie la cei 1,64 metri ai săi, a mai evadat dintr-o închisoare de maximă securitate în 2001, ascuns într-un coş cu lenjerie murdară.

Guzman era considerat cel mai căutat lord al drogurilor din lume, fiind liderul puternicului cartel Sinaola.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI