Mexic

Puternicul lord al drogurilor Joaquin „El Chapo” Guzman a evadat din închisoare

guzmanLordul drogurilor Joaquin „El Chapo” Guzman din Mexic a reuşit să evadeze dintr-o închisoare de maximă securitate pentru a doua oară în 14 ani, a anunţat guvernul duminică, transmite AFP. Guzman a fost văzut ultima dată sâmbătă seară în apropierea sălii de duşuri din închisoarea Altiplano, la 90 de km vest de capitală, după care a dispărut, „evadarea sa fiind confirmată”, a indicat, într-un comunicat, Comisia Naţională de Securitate. „După ce s-a constatat că el nu a mai apărut”, a fost declanşată alarma, „evadarea sa fiind confirmată”, se arată în comunicat. „Au fost lansate operaţiuni de căutare în zonă, precum şi pe drumurile din statele vecine”, a precizat Comisia Naţională de Securitate. Zborurile de pe aeroportul Toluca din apropiere au fost de asemenea suspendate.

După o căutare de 13 ani, armata a reuşit, în februarie 2014, să-l prindă pe „El Chapo” în timpul unui raid nocturn într-un cartier turistic din Mazatlan, în statul Sinaola. „El Chapo”, diminutiv de la „chaparro” („bondoc”), aluzie la cei 1,64 metri ai săi, a mai evadat dintr-o închisoare de maximă securitate în 2001, ascuns într-un coş cu lenjerie murdară.

Guzman era considerat cel mai căutat lord al drogurilor din lume, fiind liderul puternicului cartel Sinaola.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: