Terenul de tenis ce urma să fie amenajat în parteneriat cu Simona Halep, sabotat de locatarii unui bloc

> Deşi APM a dat avizul pentru tăierea unor meri puţin productivi din preajma Colegiului Alimentar, sucevenii cu pricina au reclamat că ar urma să fie rasă de pe faţa pământului o adevărată pădure

În preajma Colegiului Alimentar din municipiul Suceava nu va mai fi amenajat un teren de tenis în parteneriat cu Simona Halep. Primarul Ion Lungu a făcut cunoscut ieri, într-o conferinţă de presă, că, de vină pentru abandonarea proiectului, sunt riveranii suprafeţei de pe care trebuiau să fie îndepărtaţi mai mulţi meri „care nu dau roade deosebite sau chiar spre deloc”. Respectivii suceveni, mari iubitori de natură, s-ar fi adresat în scris staffului tenismenei, reclamând că la cale este pusă tăierea unei adevărate păduri, în ciuda faptului că, pentru ridicarea imobilului în care trăiesc, puşi la pământ au fost, de asemenea, mai mulţi arbori.

„Deşi avem aviz de la Agenţia pentru Protecţia Mediului, care spune că nu este niciun fel de problemă, s-au făcut scrisori la Simona Halep, prin care au sesizat-o şi au îndemnat-o să nu vină la Suceava, deoarece se taie o pădure pentru un teren de tenis. Aceştia, culmea, sunt locatarii unui bloc pentru construirea căruia s-au tăiat vreo trei-patru rânduri de copaci” a subliniat edilul-şef.

De precizat este că, CL Suceava a aprobat o hotărâre prin care se punea la dispoziţia Dedeman o suprafaţă de teren solicitată în vederea amenajării unui teren de tenis, în baza unui parteneriat al supermarketului cu jucătoarea de tenis Simona Halep. Politica conducerii supermarketului include inaugurarea unui teren de tenis la fiecare deschidere a unui nou complex comercial local, în Suceava, acesta, situat pe Calea Unirii, în locul fostei societăţii comerciale ROMUPS, urmând a fi inaugurat în curând.

Terenul de tenis cu pricina ar fi urmat să treacă gratuit în patrimoniul municipiului Suceava, dar Ion Lungu a precizat că aproape a devenit o modă ca, la demararea unei investiţii, să apară „protestatari de profesie”, anterior aceştia punând în discuţie până şi modernizările de pe bulevardul George Enescu.

„Nu cred că aşa se pune problema, deoarece şi în lumea civilizată se taie copaci atunci când se face o investiţie, important fiind să respectăm legea. Când este vorba de o afacere privată, poate că, pe undeva, ar fi de înţeles, dar acest teren de sport era în interesul comunităţii. Din păcate, am pierdut un proiect finanţat gratuit” a conchis Ion Lungu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI