Peste 400 de elevi au intrat la licee vocaţionale din judeţ

Peste 400 de absolvenţi de gimnaziu din judeţul Suceava au fost admişi la licee vocaţionale şi au fost validaţi ieri de comisia judeţeană de admitere, a informat conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava.

in-formatie-spre-masa-de-pranzPotrivit purtătoarei de cuvânt de la IŞJ, insp. Mariana Drumea, elevii au susţinut probele de aptitudini în perioada 27-30 mai a.c. şi au fost admişi după calcularea mediei de admitere, listele candidaţilor admişi fiind afişate la unităţile cu învăţământ liceal vocaţional. Cei mai mulţi elevi – 120 – au fost admişi la Colegiul Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc (100 fiind băieţi, iar 20 fete), ocupându-se toate locurile din planul de şcolarizare. La acest colegiu, ca în fiecare an, competiţia a fost foarte strânsă, fiind candidaţi şi din alte judeţe. Media de admitere cea mai mare, la fete, este 9,97 şi aparţine unei eleve din Şerbăuţi, iar la băieţi este 9,90, aparţinând unui elev de la Liceul „Emil Racoviţă” din Iaşi.

12612La Liceul cu Program Sportiv Suceava sunt 114 admişi la profilul sportiv, pe cele 140 locuri disponibile, la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava au intrat 104 elevi în total, câte 28 pentru fiecare din profilurile Arhitectură, Arte plastice şi Muzică, unde s-au ocupat toate locurile, şi încă 20 candidaţi la profilul Conservare-restaurare, unde mai sunt disponibile 9 locuri. La Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava, profilul Pedagogic, au fost admişi 56 de elevi pe tot atâtea locuri, iar la Seminarul Teologic „Mitropolitul Dosoftei” au fost admişi 18 candidaţi pe 28 de locuri.

„Astăzi şi mâine, candidaţii care nu au fost admişi la liceele sau la clasele pentru care au susţinut probe de aptitudini pot să-şi ridice fişele de admitere de la liceele vocaţionale pentru completarea altor opţiuni. Locurile rămase libere pot fi ocupate în etapa a doua de admitere. În această etapă, înscrierea candidaţilor pentru probele de aptitudini se face în data de 15 iunie, iar susţinerea probelor în perioada 16-17 iulie 2015” a explicat insp. Mariana Drumea.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI