Patru contrabandişti de ţigări, trimişi în judecată de procurorii PT Suceava

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au decis ieri trimiterea în judecată a patru persoane „actori” în trei dosare de contrabandă cu ţigări.

Ioan Hasna va răspunde în instanţă pentru săvârşirea infracţiunilor de „contrabandă în formă agravată” şi „trecerea ilegală a frontierei de stat”, infracţiuni pe care le-ar fi săvârşit în urmă cu doi ani.

Potrivit procurorilor, în baza unei înţelegeri prealabile, inculpatul a trecut, ilegal, frontiera de stat a României şi, împreună cu alte persoane, a introdus în ţară, a deţinut şi transportat cantitatea de 3.000 pachete ţigarete marca „FEST”, cu timbru fiscal eliberat de autorităţile Republicii Belarus, cunoscând că provine din contrabandă, prejudiciul produs statului român fiind evaluat la suma de 32.560 lei”.

În timp ce partenerul său de „aventură” din acea noapte a reuşit să treacă înapoi graniţa în Ucraina, Hasna a fost prins pe 6 iulie de poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Brodina, ascuns aproape de linia de frontieră, lângă un copac. În apropierea lui, acoperite cu sârmă de gard şi tablă, poliţiştii au găsit şi cele 6 baxuri cu ţigări.

Peste 9400 de pachete dosite într-un Mercedes

Antonie Telegutz, va fi judecat pentru „contrabandă”. La sfârşitul lunii iunie 2014 el a fost prins încercând să introducă în ţară, prin PTF Siret peste 9400 de pachete de ţigări din Ucraina, ascunse într-un compartiment special amenajat în maşina pe care o conducea.

„Cantitatea de ţigări era ascunsă într-un loc special amenajat în interiorul vehiculului, marca Mercedes Benz, în scopul sustragerii de la controlul vamal, fiind depistat de către lucrătorii poliţiei de frontieră din cadrul SPF Rădăuţi împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Siret, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în urma unui control amănunţit efectuat la autovehiculul sus-menţionat, modalitate prin care a cauzat un prejudiciu bugetului de stat în valoare totală de 111.328 lei”, se menţionează în comunicatul PT Suceava.

Mercedesul amenajat pentru activitatea de contrabandă, până acum indisponibilizat la sediul Poliţiei de Frontieră Rădăuţi, va fi confiscat definitiv.

O pereche fără noroc

Adrian Popescu, cetăţean ucrainean, va răspunde în instanţă pentru „contrabandă” şi „trecerea frauduloasă a frontierei de stat” în acelaşi dosar, însoţindu-l în faţa judecătorilor, acuzat, doar de „contrabandă”, fiind şi Aurel Cosmin Miclea.

Potrivit procurorilor, pe 19 noiembrie 2014, norocul a părăsit această pereche de contrabandişti.

„În jurul orei 17, în baza unei înţelegeri prealabile, cei doi au preluat, deţinut şi transportat ilegal de la alte persoane neidentificate, în zona de frontieră verde cu Ucraina aflată în extravilanul comuna Frătăuţii Noi, cantitatea de 3980 pachete cu ţigări, marca „Viceroy”, cu timbru ucrainean”, au comunicat surse judiciare.

Cel care a trecut ilegal frontiera cu ţigările a fost Adrian Popescu.

Activitatea de contrabandă a adus un prejudiciu bugetului de stat în sumă de 47.276 lei.

Toate cele trei cauze vor fi judecate la Judecătoria Rădăuţi.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI