La Universitatea Suceava, în ultimii 3 ani academici:

Oferta de locuri bugetate a cunoscut creşteri substanţiale

> Creşteri de 20% la locurile bugetate pentru licenţă, creştere de 45% la locurile pentru masterat şi de 190% la doctorat

prof. univ. dr. Valentin Popa

prof. univ. dr. Valentin Popa

Rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, a declarat, recent că, începând din anul academic 2012-2013, când a început şi mandatul său, oferta de locuri bugetate pentru studiile de licenţă, pentru anul academic următor, a cunoscut o creştere de 20%, creşteri mai mari fiind la locurile pentru masterat – 45% şi la doctorat – 190%. Astfel, dacă în urmă cu 3 ani au fost disponibile 936 de locuri pentru candidaţii români, la studii de licenţă, pentru admiterea din acest an sunt 1130 de locuri bugetate. La masterat, tot pentru locurile fără taxă, oferta a crescut de la 340 de locuri la 490, iar la doctorat, de la 13 locuri la 37 de locuri, în acest an. Rectorul Popa a precizat că locurile fără taxă de la doctorat „sunt foarte importante”, întrucât „finanţarea unui singur loc la doctorat este echivalentă cu cea pentru 10 studenţi unitari de la licenţă”. „În acest context, Universitatea «Ştefan cel Mare» din Suceava speră să demonstreze încă o dată că este o instituţie de învăţământ superior preferată de absolvenţii de liceu şi îşi fixează ca obiectiv să înmatriculeze, ca şi în anii precedenţi, un număr de studenţi superior cu circa 50% celui de locuri bugetate obţinute” a declarat rectorul USV. Şi în 2015, admiterea se va organiza la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava în două sesiuni: prima va avea loc în perioada 13-31 iulie, iar sesiunea a II-a, pentru ocuparea locurilor rămase vacante, în perioada 7-18 septembrie.

Campus cu numeroase facilităţi, întins pe 56.000 metri pătraţi

Universitatea suceveană oferă studenţilor săi un campus foarte modern (şi numeroase facilităţi), care se întinde pe aproximativ 56.000 mp şi cuprinde 18 corpuri de clădire. Cazarea studenţilor se poate face în cele cinci cămine ce beneficiază de o capacitate de 1100 de locuri. Începând cu anul universitar 2014-2015, în cadrul USV funcţionează Casa de Cultură a Studenţilor Suceava, cu un buget propriu şi „potenţialul necesar pentru organizarea diverselor activităţi cultural-artistice şi sportive”. USV mai dispune de o bibliotecă proprie, dotată cu şase săli de lectură, 429 de locuri şi un fond de carte de peste 300.000 de volume, precum şi de o editură şi de o tipografie care asigură multiplicarea îndrumarelor de laborator, a cursurilor şi a altor materiale didactice necesare procesului de învăţământ superior. De asemenea, printre alte facilităţi oferite de USV, amintim complexul de nataţie, ce cuprinde bazin de înot, vestiare, săli de pregătire fizică, cabinete didactice, cabinete de kinetoterapie, un teren de sport cu gazon artificial şi pistă de alergare, cu o suprafaţă de 2400 m2, acoperit cu balon presostatic, amenajat pentru jocuri sportive, o sală de sport modernizată, un restaurant universitar modernizat, ce asigură zilnic masa pentru 1200-1400 de persoane, Auditoriumul Joseph Schmidt, care dispune de 240 de locuri pentru spectatori, este destinat manifestărilor culturale. Universitatea mai dispune de Cabana Şipoţel, care se întinde pe o suprafaţă desfăşurată de 928 mp şi are spaţii cu destinaţie multiplă: camere de cazare, sală de cursuri de 30 de locuri, birouri, bucătărie, sală de mese, spălătorie, de Centrul de formare continuă de la Vatra Dornei, ce oferă spaţii de cazare şi de învăţământ confortabile.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI