Şi totuşi clopoţelul a sunat

…Şi totuşi clopoţelul a sunat pentru cei care începuseră clasa a VIII-a în anul şcolar 1965/1966, sâmbătă, 20 iunie 2015, la Şcoala Gimnazială “Jean Bart”, din Burdujenii Sucevei, fosta Şcoală Generală Nr. 5, şcoala cu cea mai longevivă existenţă din cartierul sucevean. E drept că după 49 de ani şi nu 50, aşa cum şi-a dorit organizatorul acţiunii, poetul prof. dr. Ion Cozmei. A sunat deci cu un an mai devreme, astfel încât reverberaţiile lui să aibă timp să ajungă la cei dornici de a se revedea exact la 50 de ani de la terminarea şcolii generale, în anul 2016.

Mulţumim pe această cale domnului director al şcolii Bilius Vasile şi doamnei secretare Petruc Mariana pentru amabilitatea de care au dat dovadă, punându-ne la dispoziţie o frumoasă sală de clasă, ornată sărbătoreşte, şi cataloagele celor două clase din acei ani, A şi B, în care, cu emoţie, am revăzut numele colegilor de odinioară şi rezultatele lor şcolare. A fost pomenit cu respect numele dirigintei, doamna profesor Viorica Râşca, actualmente trăitoare în îndepărtata Americă, poetul rememorând cu haz situaţia lui şcolară, deoarece tocmai la matematică mai şchiopăta, la nivel de nota 8, faţă de şirul de 10 la celelalte discipline.

Impresionaţi în mod plăcut de aspectul general al şcolii, peste care suflul nou al modernizării şi-a spus din plin cuvântul, am petrecut momente emoţionante, promiţând conducerii să revenim, până la anul viitor, cu alte acţiuni benefice tinerelor vlăstare ale şcolii, cum ar fi o lansare de carte a poetului amintit. (Ing. CONSTANTIN HLUŞNEAC)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI