Crai nou - Cititori

Actul medical, între pasiune şi omenie

Despre performanţele unor tehnici chirurgicale la Secţia Ortopedie-Traumatologie la Spitalul Judeţean Suceava s-a scris. E de apreciat strădania pentru atragerea de fonduri europene pentru renovarea şi modernizarea spitalului, ridicându-l la standardul cerut de condiţiile unui oraş capitală de judeţ, dar şi turistic de actualitate. Deoarece, după spusele şi aprecierile medicilor specialişti, intervenţia chirurgicală reprezintă doar o treime din actul chirurgical, restul se realizează prin recuperare, se cuvine a scrie şi despre centrul de recuperare din cadrul Spitalului Judeţean Suceava. Pentru buna funcţionare a unei instituţii contează Omul care este învestit să coordoneze activitatea acelei instituţii. La centrul de recuperare Suceava este un astfel de Om: dna doctor Zoia Irimie – doctor fără de arginţi, un om cu o profundă credinţă în Dumnezeu şi o mare dăruire faţă de semeni. Deviza dnei doctor este „Nimic fără biserică, nimic fără Dumnezeu”. De aceea, în fiecare salon, pe geam, se găsesc cărticele de rugăciuni pentru cei ce nu şi-au luat cu ei astfel de talismane ale sufletelor. Personalul medical care lucrează la secţia „recuperări” este solicitat la maxim, începând de la intrarea în tură până la ultimul moment când aceasta se schimbă. Desigur că nu toţi oamenii se comportă la fel şi aceasta se întâmplă în toate domeniile de activitate, indiferent de pregătire sau calificare profesională. Categoria de personal medical care este cel mai mult timp prezentă în saloanele de recuperare este cea a asistentelor medicale. Unele dintre ele se remarcă prin modul deosebit în care discută cu fiecare pacient în parte, îl tratează, îl încurajează dându-i speranţă. Aceste asistente au învăţat, dar, probabil, ştiu şi de la părinţii lor, că prima calitate a unui cadru medical trebuie să fie bunătatea. A fi bun la suflet este o binefacere pentru cei cu care vin în contact în orice loc de muncă, dar în spital această calitate este primordială. Dacă pe lângă bunătate sufletească ai şi o educaţie aleasă, atunci bolnavul, oricât de necăjit, de supărat sau chiar deprimat ar fi, nu poate să nu se simtă bine când de patul său se apropie un astfel de om, care să-i spună ce tratament îi va face, ce anume şi pentru ce se face acel tratament etc. Este formidabil că în spitalele noastre mai există asemenea oameni!

Aniţului Teodora, pe lângă calităţile mai sus spuse, când vede un nevoiaş care nu-şi permite o banană şi se uită cu jind cum colegii de salon mănâncă, nu o lasă inima şi se duce şi cumpără cu banii ei fructe, dăruindu-le acelui sărac!!

Strugar Elena, Macovei Cristina, Bai Geta, Enică Gabriela, Ghivnici Lăcrămioara, Strugaru Eufrozina fac parte din categoria celor cu bunătate şi suflet mare.

Echipa de maseuri este formată din buni şi pricepuţi specialişti, care-şi fac meseria cu conştiinciozitate: David Marius, Constantin Mihai, Nemesniciuc Ion. Şi echipa de la kineoterapie este de apreciat: Paul Simion, Cerlincă Alexandru.

Le mulţumesc tuturor şi rămân cu bucuria că am constatat că mai există asemenea oameni şi astăzi. Dumnezeu să le dea sănătate şi să facă pe mai mulţi oameni să se bucure de prezenţa lor în mijlocul celor ce au nevoie de ei! (ARTEMIZIA GHEORGHI, Brodina)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI