Un profesor de la Universitatea Suceava va participa la „Inovaţie-Francofonie” de la Varşovia

sanda-maria-ardeleanuPreşedintele Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei, prof. univ. dr. Sanda­Maria Ardeleanu, a anunţat că, la invitaţia Agenţiei Universitare a Francofoniei (AUF), conf. univ. dr. Aurelian Rotaru, cadru didactic al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, va participa, în luna decembrie a.c., în Varşovia, Polonia, la evenimentul intitulat „Inovaţie­Francofonie”, organizat de Grupul Ambasadorilor şi al Directorilor instituţiilor francofone din Polonia.

Scopul acestei deplasări este „de a evidenţia activitatea Universităţii «Ştefan cel Mare» Suceava în domeniul inovării şi de a stabili noi contacte în reţeaua AUF, în vederea realizării unor noi parteneriate între USV şi alte universităţi sau instituţii francofone” a arătat deputatul liberal pe blogul său.

aurelian-rotaruPotrivit lui Ardeleanu, costurile deplasării în Polonia vor fi suportate de AUF.

„Trebuie de menţionat că această oportunitate în sfera deschiderii internaţionale a USV a apărut ca urmare a vizitei directorului Biroului pentru Europa Centrală şi Orientală a AUF, domnul Fabien Flori, la Suceava, în luna mai a acestui an” a declarat preşedintele Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei, care a coordonat atât această vizită de lucru, cât şi comunicarea strânsă ulterioară.

Cadru didactic în cadrul Departamentului de Calculatoare, Automatică şi Electronică al Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, conf. univ. dr. Aurelian Rotaru este membru în cadrul unui proiect de cooperare ştiinţifică interuniversitară derulat de AUF şi coordonatorul Laboratorului de Materiale Avansate Multifuncţionale (NANOMAT).

Proiectul „Molecule de comutare pentru nanoelectronică şi spintronică” (SWITCH­ELEC) derulat de o echipă de cercetare a USV, condusă de conf. univ. dr. Aurelian Rotaru, în colaborare cu un grup de cercetători condus de Azzedine Bousseksou (Toulouse), este unul dintre cele opt proiecte selectate în cadrul ediţiei 2012 a „l’Appel Blanc International ANR­ANCS/UEFISCDI”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: