„Ajutor la teme” şi recompensele sale

DSCN0192Cei 46 de elevi care au primit meditaţii la lecţii prin proiectul „Ajutor la teme”, desfăşurat de Biblioteca Bucovinei „I.G Sbiera”, au fost recompensaţi ieri cu premii în cărţi, rechizite şi dulciuri, iar 9 dintre ei au fost distinşi cu premii de onoare pentru că au fost cei mai buni la învăţătură. Festivitatea de premiere s-a desfăşurat în sala „Elena Greculesi” a Bibliotecii şi a reunit elevii care au beneficiat de meditaţii gratuite, în cadrul proiectului, o parte din cadrele didactice care au lucrat cu ei în regim de voluntariat, reprezentanţii centrelor de plasament „Colţ Alb”, „Micul Prinţ” şi „Speranţa”, din care provin copiii şi tinerii respectivi, precum şi ai Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Directorul Gabriel Cărăbuş a precizat, la început, că prin acest proiect au fost sprijiniţi copiii din centrele de plasament care nu beneficiază de suportul material al familiei, pentru meditaţii, şi care au dorit să fie sprijiniţi pentru a obţine rezultate mai bune la şcoală. Directorul Cărăbuş a mulţumit tuturor cadrelor didactice şi studenţilor care au fost voluntari în proiect şi a spus că elevii respectivi vor fi premiaţi, cu sprijinul CJ şi al unor sponsori, nu fiindcă au învăţat de zece, ci fiindcă au progresat la învăţătură, în semestrul II, când a fost desfăşurat proiectul, comparativ cu primul semestru. În sală au fost prezenţi toţi copiii implicaţi în proiect, până la a primi premiile ei fiind trataţi cu îngheţată, tot de la sponsori. „Îmi face plăcere să vă revăd şi să observ cum aţi crescut, an de an. Sper să profitaţi de meditaţiile primite, cine le ia în serios are de câştigat”, le-a spus elevilor coordonatoarea proiectului, Nicoleta Tipa, de la Secţia de împrumut copii a bibliotecii.

Cei nouă elevi care au primit diplome de onoare sunt Monica Dochiţa, clasa a III-a, Viorel Vasiliniuc, clasa a III-a, şi Andrei Florescu, clasa a V-a, toţi de la Şcoala Gimnazială Nr. 3 Suceava, Gavril Florescu, clasa a III-a la CN „Mihai Eminescu”, Ovidiu Lăpuşneanu – clasa a IV-a, Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava, Mihaela Stânceanu şi Georgiana Grigoraş, ambele în clasa a VI-a la Liceul cu Program Sportiv, Vlăduţ Brehulescu, clasa a X-a la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, Alexandra Dominte, care a terminat clasa a XII-a la CN „Mihai Eminescu”.

Meditaţiile cu elevii din ciclul primar au fost realizate de 12 de voluntari, 31 de voluntari s-au implicat în meditaţiile cu elevii de gimnaziu, iar alţi 21 i-au ajutat pe elevii de liceu. Disciplinele la care au fost realizate meditaţii, 11 în total, au fost alese de copii, pe baza unui chestionar aplicat la început.

O mică parte dintre voluntarii care au ajutat copiii la lecţii, la diverse discipline, au fost prezenţi la festivitatea de premiere, unii dintre ei fiind implicaţi în proiect chiar de când acesta a început. „De doi ani lucrez cu Alexandra, sunt mândră de ea, a terminat clasa a XII-a şi a avut media generală 9,61, a luat premiul II. Am o deosebită mulţumire sufletească pentru că am început acest lucru, voi lucra în continuare cu fratele Alexandrei”, a spus Mihaela Şerban, care lucrează de 3 ani în echipa proiectului. „De 5 ani particip la acest proiect, am lucrat cu copii diferiţi, dar atunci când există bunăvoinţă se poate face ceva. E cel mai frumos proiect pentru că dă ajutor, într-adevăr, celor care au nevoie de el”, a spus o profesoară de franceză. Un alt cadru didactic a precizat că proiectul „este important pentru că dă şansa la voluntariat”, mai ales că ideea de voluntariat, „lipseşte în zona noastră”.

De menţionat că proiectul a primit o diplomă de merit din partea Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor publice din România, în 2013.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI