Şcoala Gimnazială Nr. 1 şi Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” din Suceava, locul II la etapa interjudeţeană a concursului „Cu viaţa mea apăr viaţa”

concurs-1Şase echipaje de elevi, trei din ciclul gimnazial şi trei din cel liceal, de la unităţi de învăţământ din judeţele Botoşani, Iaşi şi Suceava, au concurat în etapa judeţeană a concursului pentru elevi „Cu viaţa mea apăr viaţa”, desfăşurat pe 9 iunie, la Dorohoi.

Probele au fost „Transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 de metri” şi „Deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat”, cei mai buni fiind reprezentanţii echipajelor din Botoşani. Sucevenii, elevii Şcolii Gimnaziale Nr. 1 şi ai Colegiului Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”, au obţinut locul II, ultima treaptă a podiumului fiind ocupată de reprezentanţii judeţului Iaşi.

„Acest concurs are un caracter educativ în domeniul situaţiilor de urgenţă şi se organizează în scopul dezvoltării capacităţilor de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă, precum şi în scopul promovării în rândul elevilor a atitudinilor şi comportamentelor corespunzătoare.

Prin parcurgerea probei teoretice, elevii au arătat că au cunoştinţe referitoare la situaţiile de urgenţă, iar după probele practice tinerii participanţi au demonstrat că nu duc lipsă nici de îndemânare, curaj şi spirit de echipă”, a transmis plt. adj. Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: