După percheziţii şi opriri în trafic

Ţigări şi alcool de contrabandă, confiscate de poliţiştii suceveni

 

> Noi dosare penale pentru contrabandă au fost deschise de oamenii legii

Mai multe echipe de poliţişti rutieri, de poliţişti din cadrul structurilor de investigare a criminalităţii economice şi luptători SAS au acţionat joi, 4 iunie, pe linia transportului, depozitării şi comercializării mărfurilor de contrabandă, „specialitatea casei” fiind, ca de obicei, ţigările.

Prima desfăşurare de forţe s-a petrecut dimineaţă la ora 6, când, în baza mandatului de percheziţie emis de Judecătoria Gura Humorului într-un dosar penal, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice sprijiniţi de luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au efectuat cinci percheziţii domiciliare pe raza comunei Cacica, la domiciliile a cinci persoane.

Cu această ocazie s-au identificat şi ridicat 53,5 litri de băuturi alcoolice spirtoase de diferite tipuri, fără etichete şi banderole fiscale, şi mai multe pachete de ţigări fără documente de provenienţă.

În acest caz, cercetările sunt continuate faţă de un bărbat de 27 de ani şi altul de 51 de ani, ambii din localitate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Aproape 1500 de pachete de ţigări, descoperite în spaţiul pentru roata de rezervă şi sub capitonajul plafonierei

În aceeaşi zi, în jurul orei 20.30, poliţiştii rutieri au identificat, în maşini oprite în trafic pentru control, aproximativ 1800 de pachete cu ţigări ucrainene, cele mai multe fiind dosite prin compartimente amenajate special.

1454 de pachete, în valoare de 14.500 de lei, au fost găsite de poliţişti în autoturismul unui ieşean de 50 de ani, oprit pentru control pe strada Cernăuţi din municipiul Suceava. Omul le ascunsese în locaşul destinat roţii de rezervă şi sub capitonajul plafonierei.

Alte aproape 350 de pachete au fost descoperite în mai multe sacoşe, într-o maşină oprită pe DN 2, în apropiere de Pătrăuţi, condusă de un sucevean de 38 de ani. Acesta a declarat poliţiştilor că nu ştia ce conţin sacoşele, ele aparţinând unei femei de 27 de ani, din Suceava, pe care a luat-o, „la ocazie”, din Siret.

Marfa de contrabandă a fost reţinută în vederea confiscării, iar aparţinătorilor li s-a deschis dosar penal pentru contrabandă.

„Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a ţigărilor de contrabandă, cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse de contrabandă” avertizează, în numele IPJ Suceava, subcomisar Ionuţ Epureanu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: