Ocupându-se de pahar, ar fi pierdut din vedere pădurea

Printr-un rechizitoriu din 3 iunie a.c., procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Popescu Ovidiu, din comuna Ciocăneşti, sat Botoş, pentru săvârşirea infracţiunii de „neglijenţă de serviciu”. Dintr-un comunicat aflăm că, în calitate de pădurar la Ocolul Silvic Cârlibaba, P.O. nu şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu prevăzute în fişa postului, fapt ce a dus, în perioada 1.06.2012 – 4.08.2012, la tăierea fără drept, de pe picior, şi sustragerea din Cantonul Silvic nr. 10 „Măgura Mare”, al Ocolului Silvic Cârlibaba, gestionat de către el, a 593 arbori, cu un volum de 905,85 mc, în valoare de 127.707,77 lei.

Aflăm că, în urma cercetărilor, s-a stabilit că pădurarul titular de canton Popescu Ovidiu „de aproximativ un an de zile consuma zilnic băuturi alcoolice, nu se mai deplasa în cantonul pe care-l gestiona şi nu se ocupa de prevenirea tăierilor ilegale de arbori, aspecte devenite de notorietate în rândul colegilor de serviciu. Cu toate acestea, Popescu Ovidiu a întocmit rapoarte de activitate lunare pentru perioada ianuarie – iulie 2012, în care a menţionat că nu sunt probleme deosebite. Inculpatul Popescu Ovidiu a recunoscut că nu a executat serviciul de patrulare şi pază în Cantonul Silvic nr. 10 «Măgura Mare», conform fişei postului, a întocmit rapoartele de activitate lunare superficial, întrucât nu se deplasa fizic în pădure, nu a solicitat să participe la activităţi de prevenirea tăierilor ilegale de arbori din canton, deoarece nici şeful de district C.I.D. şi responsabilul de pază M.N. nu i-au solicitat acest lucru.

Ni s-au precizat că dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Vatra Dornei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: