La Campionatul European Intercluburi

Medalie de argint pentru Andreea Gabriela Doroftei

Atleta Clubului Sportiv Municipal Suceava Andreea Gabriela Doroftei are parte de un sezon foarte bun, atât în competiţiile naţionale, cât şi în cele internaţionale. Pregătită de antrenoarea Erzilia Ţâmpău, atleta din Câmpulung Moldovenesc a reuşit de la începutul anului să-şi facă baremul pentru Campionatul Mondial de juniori II, atât în proba de 1500 de metri, cât şi-n cea de 3000 de metri. În ciuda faptului că este încă junioară II, Andreea Gabriela Doroftei a participat zilele trecute la Campionatul European Intercluburi, Liga B, ce s-a desfăşurat în Slovacia, unde a reprezentat România, mai exact regiunea Nord-Est. Atleta clubului CSM Suceava a avut o comportare foarte bună şi a câştigat argintul în proba de 3000 de metri, după o cursă în care a condus mai mult de 2000 şi ceva de metri, dar a fost depăşită în final. Andreea a trecut linia de sosire după 10 minute şi 4 secunde, un timp mai slab decât cel de la prima etapă a naţionalelor de juniori II, când a alergat 9 minute şi 50 de secunde, făcându-şi baremul pentru Campionatul Mondial de Juniori II.

„Această medalie de argint este una valoroasă, dacă stăm şi ne gândim că Andreea a concurat împotriva senioarelor, iar ea este încă junioară II. A făcut o cursă bună în care a condus, dar pe final a fost depăşită, cursă în care a bătut vântul şi a existat o anumită stare de oboseală după 18 ore de drum. Sper să aibă o evoluţie foarte bună la naţionalele de juniori II, unde îmi doresc să câştige medalie de aur în ambele probe, dar mai ales la mondialele din Brazilia. Până atunci va mai participa şi la Campionatul Balcanic, ori la juniori II, ori la juniori I”, a explicat antrenoarea Erzilia Ţâmpău.

Din echipa Nord-Est a României, ce s-a clasat pe locul 5 la finalul competiţiei, au făcut parte şi două sportive antrenate de antrenorul emerit Toader Flămând la Liceul cu Program Sportiv din Suceava. Astfel, Cosmina Lupaşcu a ocupat locul şapte la 200 de metri, după 26 de secunde şi 30 de sutimi, un timp foarte bun pentru junioare. Suceveanca a alergat şi-n ştafeta de 4×100 de metri, unde echipa sa s-a clasat pe locul cinci. În această ştafetă a fost în echipă cu colega sa, Andreea Cucoşel, sportivă ce a alergat şi la 4×400 de metri, unde s-a clasat a şaptea.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: