Aproape 3200 de suceveni au luat calea muncilor sezoniere din Germania

Doar în primul trimestru al anului 2015, Casa Judeţeană de Pensii Suceava a eliberat 3.196 de formulare E101 pentru persoanele care urmează să desfăşoare o activitate sezonieră pe teritoriul Germaniei şi care nu sunt asigurate în sistemul de securitate socială din România. Procedura se desfăşoară în baza unui acord încheiat între România şi Germania, convenindu-se utilizarea unilaterală a acestui document.

„Până la data de 31 martie 2015, au fost eliberate 3.196 formulare. Formularele se eliberează persoanelor care pleacă să muncească în Germania, documentele atestând faptul că solicitantul nu este asigurat în sistemul de securitate socială din România” se precizează în informarea CJP.

Persoanele care doresc să intre în posesia unui asemenea formular se vor prezenta la Casa de Judeţeană de Pensii cu cererea-tip şi o declaraţie pe proprie răspundere; copie după actul de identitate; acte care atestă situaţia din România, (contract individual de muncă, decizie de încetare a activităţii, adeverinţă de concediu fără salariu etc.); documente referitoare la activitatea sezonieră desfăşurată în Germania; o copie după contractul încheiat cu un angajator din acest stat. Atât la solicitarea eliberării formularului E101, cât şi la ridicarea acestui formular, trebuie să se prezinte titularul cererii. În cazuri excepţionale, în care titularul nu este disponibil, poate fi mandatată, pe baza unei procuri autentificate, o altă persoană. Din conţinutul procurii autentificate este obligatoriu să rezulte că mandatarul este împuternicit să formuleze solicitarea de eliberare a formularului E101, respectiv pentru ridicarea acestuia. Notificarea calităţii de neasigurat în sistemul de securitate socială din România se emite începând din 2011.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI