Consiliul Judeţean se dotează prin Programul „Rabla”

Aleşii judeţeni suceveni au aprobat recent, în şedinţă ordinară, participarea Centrului Cultural „Bucovina”, instituţie în subordinea Consiliului Judeţean, la Programul de stimulare a înnoirii parcului auto naţional. Sub rezerva acceptării dosarului care va fi înaintat în cadrul Programului „Rabla”, consilierii au aprobat casarea autoturismului uzat din parcul propriu al Centrului Cultural „Bucovina”. Valoarea totală a finanţării solicitate este de 6.500 lei, iar diferenţa dintre preţul de achiziţie al autoturismului şi valoarea tichetului obţinut prin program va fi acoperită din bugetul propriu al instituţiei culturale amintite. Acesta din urmă are în dotare un autoturism Dacia break înmatriculat prima dată în anul 2002. În lista de dotări a bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2015, Centrul Cultural „Bucovina” are prevăzută achiziţionarea unui autoturism nou, cu valoarea estimată de 55.800 lei.

„Prin scăderea din preţul de comercializare a autoturismului nou a preţului tichetului valoric, inclusiv a ecobonusului, se aduce o economie importantă la bugetul de venituri şi cheltuieli”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ilie Niţă. Obiectivul Programului de stimulare a înnoirii parcului auto naţional îl reprezintă acordarea de finanţare nerambursabilă din Fondul pentru mediu, în vederea achiziţionării de autovehicule noi, mai puţin poluante, în schimbul tichetelor valorice obţinute în urma predării înspre casare a maşinilor uzate. Scopul programului îl constituie îmbunătăţirea calităţii mediului, prin reînnoirea parcului auto naţional. Valoarea nominală a unui tichet valoric este de 6.500 lei, iar valoarea ecobonusului de 750 de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: