Marinică Sofronie a preluat temporar conducerea Primăriei Rădăuţi

După mai bine de o lună de zile în care nu a avut conducere, Primăria Rădăuţi are de vineri un secretar temporar care să gestioneze treburile curente alte instituţiei. Aşa cum se anticipa, este vorba despre secretarul comunei Frătăuţii Noi, Marinică Sofroni, care va fi instalat astăzi în funcţie, în prezenţa prefectului.

Prefectul Constantin Harasim a anunţat ieri că l­a numit pe Marinică Sofroni prin ordin, prin detaşare, să exercite atribuţiile de secretar al municipiului Rădăuţi până la ocuparea postului prin concurs, dar nu mai mult de şase luni.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a arătat că a recurs la această numire întrucât problemele existente la nivelul municipiului Rădăuţi impun numirea urgentă a unei persoane din afara primăriei rădăuţene, care îndeplineşte condiţiile legale, întrucât în alte condiţii era necesar avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, fapt ce ar fi condus la întârzierea emiterii ordinului.

Prefectul a precizat că Marinică Sofroni este membru în Comisia de disciplină pentru analizarea şi propunerea modului de soluţionare a sesizării privitoare la faptele secretarilor unităţilor administrative sesizate ca abateri disciplinare, fiind ales în această funcţie prin vot, de secretarii localităţilor din judeţul Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: