Ion Lungu face apel la parlamentari şi la CJ pentru a solicita Guvernului finanţarea construcţiei unui nou stadion

stadion proiectAmenajarea unui nou stadion în municipiul Suceava, cu 15.000 de locuri, a fost aprobată în şedinţa de Consiliu Local de la finele lunii octombrie 2014, însă de atunci nu s­a mai auzit nimic despre marele proiect al municipalităţii.

Proiectul a fost adus în discuţie în şedinţa de CL, de joi, 28 mai a.c., în condiţiile în care municipalitatea s­a asociat cu Federaţia Română de Fotbal pentru înfiinţarea unui centru regional de excelenţă pentru fotbal, de juniori.

Proiectul unui nou stadion, cu 15.000 de locuri, implică o investiţie de 18 milioane de euro, însă sursa de finanţare nu a fost stabilită. Astfel, primarul Ion Lungu a declarat în acest context că este nevoie de un efort concentrat din partea tuturor parlamentarilor, a reprezentanţilor Consiliului Judeţean, pentru a face lobby la Guvern să finanţeze realizarea stadionului.

„Eu fac un apel la toată lumea, că aici nu e vorba numai de primar şi Primărie. Forţele politice din judeţul Suceava trebuie să ne unim: parlamentarii, Consiliul Judeţean, Primăria şi să solicităm la Guvern să ne finanţeze un stadion. Să împrumutăm oraşul cu 18 milioane de euro pentru 30 de ani nu cred că merită. Pe mine mă depăşeşte” a spus Ion Lungu.

El a subliniat că tot mai multe oraşe din România apelează la Guvern pentru finanţarea unor stadioane, Ploieşti sau Timişoara fiind doar câteva exemple.

„Trebuie ca liderii politici, la nivel de judeţ, la nivelul întregii clase politice, să facă lobby la Bucureşti să ne acorde şi nouă Guvernul bani să începem acest stadion” a întărit Lungu.

El speră ca autorităţile centrale să finanţeze cea mai mare parte a proiectului, arătând că municipalitatea ar putea contribui cu 3-5 milioane de euro.

Totodată, Lungu a arătat că şi-a pus mari speranţe şi într-un parteneriat public-privat, dar că acesta nu funcţionează cu adevărat în România.

Potrivit proiectului de realizare a stadionului, termenul de realizare a investiţiei sportive care va presupune şi o pistă de atletism cu opt culoare, este de 36 de luni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: