E.ON, la 10 ani de activitate în România

Investiţii de peste un miliard de euro în reţele şi de 8 milioane de euro în proiecte de responsabilitate

150526-Conferinta-de-presa-EON--BucurestiCompania E.ON a împlinit 10 ani de activitate în România, prilej de a-şi prezenta bilanţul de activitate, care înseamnă investiţii de peste 5 miliarde de lei, mii de kilometri de reţea de gaze şi electricitate modernizaţi, proiecte sociale.

Potrivit reprezentanţilor companiei, în cei 10 ani de activitate au avut ca priorităţi investiţionale „reabilitarea şi modernizarea reţelelor de distribuţie în vederea creşterii siguranţei şi a calităţii serviciilor oferite consumatorilor”.

Astfel, reţeaua de gaze naturale a fost modernizată pe o lungime de aproape 6.350 km şi a fost extinsă pe o lungime de circa 1.250 km. În ce priveşte reţeaua de energie electrică, aceasta a fost modernizată şi reabilitată pe o lungime de circa 2.700 km, extinsă pe o lungime de peste 1.100 km pentru racordarea de noi consumatori, iar 2.550 de posturi de transformare au fost înlocuite sau modernizate. Toate aceste investiţii înseamnă peste 5 miliarde lei (circa 1,3 miliarde euro).

De la 1 ianuarie 2015 şi-a început activitatea compania E.ON Distribuţie România, prin fuziunea companiilor de distribuţie de gaze naturale şi electricitate, determinând ca beneficii „o singură interfaţă cu clienţii, creşterea calităţii serviciilor oferite pe piaţă, gestionarea optimă a activelor şi eficientizarea costurilor comune”.

În 2014, companiile E.ON din România au investit, în total, aproximativ 420 milioane de lei (94 milioane euro), investiţiile fiind direcţionate, în principal, către modernizarea reţelelor de distribuţie a gazelor naturale şi energiei electrice.

Pentru 2015 sunt bugetate investiţii de aproape 400 milioane lei (90 milioane euro), sume ce vor fi alocate, de asemenea, prioritar, către proiectele de modernizare a reţelelor de distribuţie.

„Reţelele de distribuţie necesită în continuare investiţii masive. (…). Pentru a realiza acest efort investiţional este nevoie de stabilitate şi predictibilitate legislativă şi fiscală, nu am vrea să mai vedem taxe şi impozite introduse peste noapte sau modificate fără o minimă consultare prealabilă” a subliniat Frank Hajdinjak, director general al E.ON România.

 

În următorii 5 ani vor fi alocate 86 milioane lei pentru automatizarea reţelelor de distribuţie

În continuare, programele pe termen mediu şi lung ale companiei prevăd alocarea, în perioada 2015-2020, a 85 milioane de lei pentru investiţii în automatizarea reţelelor de distribuţie, atât în staţii de transformare, cât şi în reţelele de medie tensiune. Montarea de contoare inteligente la consumatori, ca parte a implementării conceptului „smart grid”, este o altă prioritate pentru E.ON Distribuţie România. Până în prezent au fost deja instalate 100.000 de astfel de contoare, iar proiectele de viitor vizează montarea a circa 250.000 de contoare, din care 120.000 de unităţi numai în 2015, ceea ce înseamnă o investiţie de aproximativ 21,6 milioane de euro. „Contoarele inteligente permit monitorizarea consumului şi a parametrilor de funcţionare ai reţelei în timp real, precum şi transmiterea automată a acestor informaţii către distribuitor” au precizat reprezentanţii companiei.

În proiectele de responsabilitate socială compania a investit aproape 8 milioane de euro, în comunităţile în care îşi desfăşoară activitatea începând din 2005. Educaţia este domeniu în care E.ON a investit „cu prioritate”, în cei 10 ani de activitate fiind desfăşurate proiecte în valoare de 3,5 milioane de euro, de care au beneficiat peste 155.000 de copii.

„În anul 2015, E.ON doreşte să-şi continue implicarea în cadrul comunităţilor, atât prin proiecte deja consacrate, cum ar fi parteneriatul «Împreună pentru siguranţă» alături de I.G.S.U, «Energie în şcolile copilăriei» şi «E.ON Kinder», dar şi prin proiecte noi, precum «10 elevi de nota 10», prin intermediul căruia am recompensat 100 de elevi merituoşi din 10 judeţe pentru performanţe la învăţătură, sau «Dăruieşte lumină», în cadrul căruia au fost donaţi 100.000 kWh unui număr de 12 instituţii sociale din România” au mai declarat reprezentanţii E.ON.

În prezent, E.ON, asigură electricitate şi gaze pentru peste 3 milioane de consumatori din 20 de judeţe, printre care şi Suceava, cu circa 457.000 mai mulţi decât avea în portofoliu în anul 2005, fiind „primul furnizor integrat, dar şi primul distribuitor integrat de gaze naturale şi electricitate”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: