Urmărire ca în filme şi blocaj rutier pentru prinderea unui şofer

> Acesta fugise de poliţişti pentru că transporta ţigări de contrabandă > În plus, avea şi permisul de conducere suspendat

O urmărire demnă de filmele poliţiste s-a petrecut recent, după ce un tânăr conducător auto nu a vrut să respecte indicaţiile unui echipaj de poliţie care l-a oprit pentru un control de rutină. Astfel, oamenii legii au trecut la urmărirea maşinii, care avea să fie oprită până la urmă printr-un blocaj rutier. Potrivit datelor obţinute de la purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, subcomisar Ionuţ Epureanu, toată povestea a început pe când un echipaj din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus îşi executa serviciul pe raza comunei Ulma, iar la un moment dat a observat un autoturism care circula dinspre drumul forestier Tinosu către centrul localităţii. Dorindu-se verificarea lui, „s-a procedat la urmărirea maşinii cu două autospeciale, conducătorul autoturismului oprind până la urmă pe partea carosabilă a DJ 209G, pe raza satului Paltin din comuna Brodina”. Doar că, aveau să constate ulterior oamenii legii, intenţiile conducătorului auto nu erau dintre cele mai cuminţi, iar oprirea lui nu era decât un nou tertip prin care să scape de urmăritori. Astfel că, în momentul în care agenţii de poliţie s-au apropiat de autoturism, şoferul a apăsat din nou pedala de acceleraţie, demarând în trombă.

După fugar, cu acceleraţia la podea şi blocaj rutier

Poliţiştii s-au văzut din nou în postura de urmăritori, gonind după maşina luată în vizor pe o distanţă de mai bine de 20 km. Dar au reuşit până la urmă blocarea autoturismului, la volanul căruia a fost identificat un tânăr de 20 ani, din municipiul Rădăuţi. Când au procedat la verificarea autoturismului, poliţiştii au înţeles imediat de ce se comportase astfel tânărul şofer. El avea în maşină nu mai puţin de 2.460 de pachete cu ţigări de contrabandă, iar bazele de date ale oamenilor legii au arătat că nu avea nici dreptul de a se sui la volan, deoarece permisul de conducere îi este suspendat din data de 10 mai. Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 24.600 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar tânărul a rămas şi fără autoturismul în valoare de 1.000 de euro, care a fost indisponibilizat la sediul poliţiei, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „contrabandă şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.

Amenzi şi maşini confiscate pentru trafic cu ţigări şi în cazul a doi ucraineni, în Vama Siret

Tot la finele săptămânii trecute, au rămas fără autoturismele pe care le conduceau şi alte două persoane surprinse ocupându-se cu traficul de ţigări. Este vorba despre doi cetăţeni ucraineni, unul de 63, iar celălalt de 35 de ani, care se prezentaseră în PTF Siret pentru a intra în ţara noastră. Primul dintre ei se afla la volanul unui autovehicul marca Hyundai, organele de control descoperind „ascunse şi nedeclarate în vederea sustragerii de la controlul vamal”, în portbagaj şi sub preşurile din faţă ale maşinii, 580 pachete cu ţigări de provenienţă extracomunitară. Cel de-al doilea conducea un BMW, iar autorităţile au găsit în maşina acestuia 860 pachete ţigări, ascunse în bara din spate şi în pragurile autoturismului. Ambii conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare de 16.000 lei şi au fost nevoiţi să se întoarcă acasă pe jos, deoarece mijloacele de transport le-au fost indisponibilizate în PTF Siret până la finalizarea cercetărilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: