Fermele vegetale ecologice primesc ajutor de până la 1.180 lei

Până pe 14 iulie pot fi depuse cereri pentru ajutorul specific compensatoriu acordat exploataţiilor vegetale înregistrate în sistemul de agricultură ecologică, informează Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Suceava.

Iacob Caciur, director executiv, precizează că ajutorul de minimis are valoarea de 1.180 de lei pentru exploataţiile cu suprafaţa cuprinsă între 0,30 de hectare şi 5 hectare, respectiv de 845 de lei, în cazul exploataţiilor a căror întindere variază între 5,1 hectare şi 20 de hectare. Valoarea totală a ajutorului de minimis de care poate beneficia o întreprindere nu poate depăşi 15.000 de euro, pe trei exerciţii financiare, adică în exerciţiul curent şi cele două anterioare.

În vederea accesării ajutorului de minimis, solicitanţii vor depune cererea la Centrul Judeţean al APIA Suceava, aceasta fiind însoţită de copie după cartea de identitate; copie după documentele care fac dovada folosirii terenului; copii după fişele de înregistrare în agricultura ecologică; copie după contractul încheiat între beneficiar şi organismul de certificare şi inspecţie, precum şi o copie după certificatul de producător. Totodată, va fi anexată o notificare potrivit căreia nu a intervenit nicio cauză de încetare a contractului încheiat între beneficiar şi organismul de inspecţie şi certificare. Beneficiarii ajutorului specific compensatoriu sunt întreprinderile care deţin exploataţii vegetale înregistrate în sistemul de agricultură ecologică, respectiv producătorii agricoli persoane fizice, persoane juridice şi/sau persoane fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: