Senatorul PSD Ovidiu Donţu, despre acuzele care i-au fost aduse:

Asupra mea a avut loc un atac mediatic

Senatorul PSD de Suceava, Ovidiu Donţu, vicepreşedinte al Comisiei juridice din Senat, a declarat joi seara, în cadrul emisiunii Ora de politică de la televiziunea regională Intermedia TV, că în cazul prezentat de presă, în urmă cu o săptămână, că ar fi cercetat pentru că ar fi primit mită, a fost victima unui atac mediatic în condiţiile în care DNA nu a făcut publice astfel de acuze, iar el nu cunoaşte firma implicată, licitaţia despre care se vorbeşte sau vreun membru al unei comisii de licitaţii.

Ovidiu Donţu a subliniat din start că „actele de cercetare ale organelor abilitate sunt utile societăţii”, iar actele de cercetare trebuie să conducă la aflarea adevărului.

„Cred într-o Românie care se modernizează şi o clasă politică ţinută departe de corupţie” a spus Donţu.

El a arătat că în cazul său se poate vorbi doar de un atac mediatic.

„Asupra mea a avut loc un atac mediatic, nu al presei locale. Deşi DNA nu preciza nimic în afară de percheziţii, pe site­ul «Bună ziua Iaşi» au apărut informaţii, fără niciun antet, cu respectivele acuzaţii” a spus Donţu. El a arătat că, ulterior, a început atacul mediatic, informaţiile respective fiind preluate de televiziunile centrale şi de presa locală.

„Acţiunea viza Consiliul Judeţean şi toţi dintre jurnalişti ştiu că în activitatea curentă a Consiliului Judeţean nu m-am implicat. Prin munca în Comisa juridică şi faptul că sunt un parlamentar activ nu am timp decât de fişa postului meu” a spus Donţu.

El a arătat că e greu de gestionat o asemenea situaţie în familie, cu copilul care este îngrijorat de ceea ce se aude sau de faptul că este evitat la şcoală de ceilalţi colegi.

Ovidiu Donţu a mai declarat că nu cunoaşte „persoana pomenită în materialul informativ”, nu cunoaşte nici firma, nici care a fost licitaţia la care se făcea referire şi a mărturisit că a trăit momente „extrem de neplăcute” să fie acuzat de lucruri despre care nu a auzit niciodată, mai ales că este cunoscut că nu are legătură cu astfel de practici.

„Nimic din ce scrie acolo nu e adevărat” a spus Donţu.

El a mai anunţat că se va bate pentru refacerea demnităţii sale în instanţă, precizând că nu a fost acuzat de nimeni şi nu a fost chemat la audieri.

Ovidiu Donţu a mai declarat că se justifică propunerea pe care a făcut­o la modificarea Constituţiei care prevede ca prin legea fundamentală să fie garantat dreptul la demnitate şi al vieţii, nu doar ocrotite, ca în prezent.

Potrivit unor surse judiciare citate de presa centrală, Iulian Conac, coordonator informal al SC Transporturi Auto SA Botoşani, le-a oferit lui Cătălin Nechifor şi senatorului Ovidiu Donţu suma de 20.000 de euro pentru a influenţa membrii unei comisii de licitaţii în vederea câştigării contractului de modernizare a DJ 178 llişeşti – Ciprian Porumbescu, în valoare totală de 28.520.000 lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: