Cine a avut ochi de privit a privit,iar cine a înţeles a înţeles

Peste 1000 de tineri suceveni au protestat în stradă împotriva violenţei şi consumului de alcool şi tutun

protest1Sute de tineri au „curs” miercuri pe artera principală a Sucevei, protestând împotriva violenţei şi a consumului de droguri, împotriva alcoolului şi tutunului, grupuri în marş formate printr-o adeziune uimitor de numeroasă dintre organizatori şi parteneri, în cadrul unui eveniment organizat în cadrul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului 2015.

Asociaţia de ajutorare a copiilor şi tinerilor dotaţi, talentaţi şi din sistemul de protecţie a copilului aflat în dificultate „Euroactiv” Suceava, Asociaţia „Alecs Group”, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, Palatul Copiilor, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Consiliul Judeţean şi Crucea Roşie, Filiala Suceava, au adus în stradă peste 1000 de tineri elevi din 20 de colegii, licee şi şcoli gimnaziale din municipiul şi judeţul Suceava, convinşi că mesajul lor contează pentru colegii lor de generaţie şi pentru întreaga comunitate.

11212175_928320060524557_2651627375519530551_oCu aceeaşi ocazie, dar cu dificultăţi create de administraţia locală, care nu a aprobat întreruperea traficului pe traseul prestabilit, s-a desfăşurat simularea unui accident rutier soldat cu mai multe victime şi a intervenţiilor necesare. Şoferul implicat în accident ar fi putut fi beat sau sub influenţa drogurilor, iar elevii care au privit exerciţiul au înţeles exact ideea şi au înţeles preţul pe care cel care îl provoacă, dar şi victimele lui, îl pot plăti în situaţii reale.

Adolescenţii şi tinerii suceveni, categoria cea mai vulnerabilă la tentaţiile societăţii moderne, ridicând deasupra capului, pentru ochii comunităţii, zeci de pancarte cu inscripţii elocvente, au purtat în marş un mesaj general „Fii conştient, nu dependent”. L-au purtat pe traseul esplanada Casei de Cultură – Prefectura Suceava – Primărie – Inspectoratul de Poliţie – Spital şi retur, iar cine a avut ochi de privit parcursul lui a privit, iar cine a avut de meditat a meditat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: