Lemn ilegal „adunat” de poliţişti de pe drumurile judeţului

Poliţiştii suceveni au reuşit să oprească din drumul lor mai mulţi metri cubi de lemn transportat în mod ilegal. Una dintre situaţii a fost descoperită de oamenii legii pe parcursul nopţii de marţi spre miercuri. Potrivit datelor obţinute de la Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, la adăpostul întunericului, un bărbat de 54 de ani din comuna Vama transporta de zor cu maşina din dotare, material lemnos ilegal, în speranţa că nu va fi descoperit. Drumul lui s-a oprit în jurul orei 02:30 pe DN 17 când un echipaj de poliţie din cadrul Poliţiei oraşului Frasin a oprit pentru control autoutilitara cu semiremorcă condusă de acesta. Luat la întrebări despre documentele de însoţire a mărfii şoferul nu a putut decât să ridice din umeri. În urma inventarierii materialului lemnos, reprezentanţii ITRSV Suceava au stabilit că bărbatul transporta aproape 42 de metri cubi de cherestea de răşinoase. În cauză s-a dispus confiscarea masei lemnoase în valoare de 20.000 de lei şi sancţionarea contravenţională a conducătorului auto cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

Cel de-al doilea caz a fost înregistrat miercuri dimineaţă de un echipaj din cadrul Postului de poliţie Zvoriştea. Asta după ce oamenii legii au oprit pentru control pe DC 55, pe raza satului Dealu, două atelaje hipo care transportau material lemnos şi erau conduse de doi bărbaţi de 34 şi, respectiv, 42 de ani, ambii din comuna Şerbăuţi. „În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit faptul că cei doi bărbaţi nu deţineau documente de însoţire a materialului lemnos transportat” ne-a comunicat sursa citată, sens în care, materialul lemnos a fost confiscat şi predat în custodie pădurarului, cei doi conducători hipo fiind sancţionaţi contravenţional conform Legii nr. 171/2010.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: