„Tezaur folcloric bucovinean” şi „Tradiţii bucovinene”

Folclor-1Etapa judeţeană a Festivalului Cântecului şi Dansului Popular „Tezaur folcloric bucovinean” s-a desfăşurat sâmbătă, 9 mai, la Iulius Mall Suceava. La manifestare au participat peste 500 de copii cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani, din 26 de localităţi din judeţul Suceava. Un număr de 38 de solişti vocali, 12 grupuri vocale, instrumentale şi vocal-instrumentale, 11 formaţii de dansatori, opt solişti instrumentişti şi patru ansambluri folclorice s-au întrecut pe scena de la etajul mall-ului, oferind publicului jocuri şi cântece populare şi demonstrând totodată pasiunea pentru a duce mai departe folclorul din Bucovina. S-au remarcat în mod deosebit formaţia de alămuri de la Clubul Copiilor Câmpulung Moldovenesc, Ansamblul „Ciobănaşul” de la Clubul Copiilor Rădăuţi, Ansamblul folcloric „Balada Dornelor” de la Clubul Copiilor Vatra Dornei, Bianca Ursu (solist vocal) de la Şcoala Nr. 1 Gura Humorului, Cătălina Rotaru (solist vocal) de la Clubul Copiilor Gura Humorului, Florina Cîmpan şi Bianca Ignat (soliste vocale) de la CC Fălticeni, Grupul vocal „Balada” de la CC Fălticeni, formaţia de dansuri de la Şcoala „M. Sadoveanu” Fălticeni, Ana Maria Ciornei (solist vocal) de la Palatul Copiilor Suceava, Andrada Antoneac şi Darius Popovici de la Palatul Copiilor Suceava.

MestesugTot la Iulius Mall a avut loc şi Olimpiada Meşteşugurilor Artistice Tradiţionale „Tradiţii bucovinene”, competiţie în cadrul căreia cei mai talentaţi copii din judeţ au expus lucrări inspirate din tradiţiile populare, cum sunt ţesutul, brodatul, confecţionarea podoabelor, a măştilor şi cojoacelor, sculptură în lemn, prelucrarea sau decorarea metalelor şi osului, confecţionarea instrumentelor muzicale, pictura pe sticlă sau lemn, încondeiatul ouălor şi împletiturile din nuiele. Laureaţii etapei judeţene sunt Emanuel Lăzărescu de la Şcoala Gimnazială „Regina Elisabeta” Rădăuţi (pictură icoane pe lemn), Ionela Roşcanu de la Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni (pictură naivă), Vasilica Văcărescu de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni (cusut-brodat), Alina Czutka de la Şcoala Gimnazială Poiana Stampei (încondeiat ouă), Andrei Botez de la Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Grăniceşti (confecţionat port popular), Ionela Ondelea (ţesut), Maria Costiuc (confecţionat măşti), Mihai Popa (prelucrarea osului) şi Mihai Ţarcă (prelucrarea lemnului), toţi de la Clubul Copiilor Vatra Dornei.

Cele două concursuri au fost organizate de Inspectoratul Şcolar al Judeţului Suceava, Palatul Copiilor Suceava, în parteneriat cu Iulius Mall.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI