Autorul unei tentative de omor, autorul a două agresiuni şi autorii mai multor furturi, băgaţi în arestul IPJ

În urma documentării activităţii infracţionale a suspecţilor în mai multe cauze penale privind infracţiuni cu violenţă sau contra patrimoniului, trei persoane au ajuns luni în arestul IPJ, reţinute pentru 24 de ore, urmând ca, la propunerea procurorilor, instanţa să decidă asupra stării lor pe durata cercetărilor.

Şi-a petrecut noaptea în arestul IPJ, iar ieri a fost deja arestat preventiv pentru 30 de zile Florin Vasile Pintescu, de 29 de ani, din Buneşti, autorul unei agresiuni petrecute pe 10 mai, în urma căreia ar fi putut omorî un om.

Pe fondul consumului de alcool, duminica trecută, Pintescu şi un consătean de 35 de ani s-au luat la scandal pe terasa unui magazin mixt din localitate. Primul a scos un cuţit de dimensiuni mici, dar cât se poate de potrivit pentru a lua viaţa cuiva, şi l-a rănit pe cel de-al doilea, care are nevoie acum de vreo trei săptămâni de îngrijiri medicale.

„În urma verificărilor poliţiştilor s-a stabilit că respectivul conflict a izbucnit pe fondul unor neînţelegeri de moment, iar obiectul tăietor-înţepător folosit de agresor era apt de a produce moartea (cuţit de mici dimensiuni). Acesta a exercitat cu intenţie acte de violenţă asupra bărbatului de 35 de ani, în altercaţie fiind lovită şi o femeie de 59 de ani” a comunicat subcomisar Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Agresorul este cercetat pentru tentativă de omor calificat. Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au propus instanţei arestarea lui preventivă pentru 30 de zile, iar magistraţii au fost de acord şi au dispus această măsură.

 La 22 de ani, după gratii pentru două agresiuni comise în interval de o lună

 Şi-a petrecut noaptea în arestul Poliţiei Suceava şi un tânăr de 22 de ani, din Straja, suspect în cazul a două agresiuni săvârşite într-un interval de o lună.

Poliţiştii au stabilit că pe 12 aprilie, pe la ora 22, tânărul s-a deplasat cu un autoturism de teren la un local din Straja şi, după ce a intrat, l-a lovit de mai multe ori pe administratorul societăţii, producându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare 17-18 zile de îngrijiri medicale.

Pe 9 mai, după ora 20, acelaşi bătăuş a lovit, în faţa unei locuinţe din Straja, un tânăr de 24 de ani, căruia i-a provocat leziuni corporale în urma cărora victima are nevoie de îngrijiri medicale.

„Faptele au fost conexate în cadrul unui dosar de cercetare penală, iar în urma probatoriului administrat de poliţişti, la data de 11.05.2015, ora 17.05, agenţii Postului de Poliţie Straja au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a bărbatului de 22 de ani pentru comiterea a două infracţiuni de lovire sau alte violenţe. Acesta a fost încarcerat în arestul IPJ Suceava, urmând a fi prezentat la Parchetul de pe Lângă Judecătoria Rădăuţi cu propuneri de măsuri preventive” a comunicat, prin purtătorul de cuvânt, Poliţia Suceava.

 Trei hoţi identificaţi la Rădăuţi, după o singură percheziţie

 Le-a ţinut companie celor doi indivizi menţionaţi mai sus şi un hoţ, identificat luni, 11 mai, în urma unei acţiuni a poliţiştilor suceveni de identificare a autorilor în mai multe cauze de furt care figurau cu autori necunoscuţi.

În baza unui mandat emis de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Rădăuţi a fost desfăşurată o percheziţie la domiciliul unui bărbat de 24 ani, din localitate, bănuit de mai multe fapte de furt aflate în cercetare.

A fost probată cu această ocazie activitatea infracţională a acestuia, dar şi a concubinei sale, o femeie de 18 ani, din Ibăneşti, jud. Botoşani, care stă în Volovăţ fără forme legale. Aceasta şi-a pus deja semnătura pe patru furturi care figurau cu AN, două din societăţi comerciale şi două din locuinţe.

Cu ocazia aceleiaşi acţiuni poliţieneşti, luni dimineaţă a fost identificat şi un minor de 16 ani, tot din judeţul Botoşani, a cărui activitate de hoţ, destul de bogată, a fost probată de oamenii legii. S-a reţinut că în perioada 11-27 aprilie 2015 a pătruns într-o locuinţă din municipiul Rădăuţi, de unde a sustras bunuri în valoare de 2500 lei, reprezentând scule electrice. Aproape toate bunurile furate de acesta au fost recuperate şi restituite proprietarului.

Minorul este cercetat penal pentru două tentative de furt şi două furturi, fiind introdus în arest.

„Prevenirea furturilor şi a infracţiunilor contra patrimoniului, în general, constituie priorităţi ale poliţiştilor suceveni, dispunându-se măsuri sporite de identificare a autorilor şi tragere la răspundere penală a acestora. Conducerea IPJ Suceava îi avertizează pe cei pretabili de săvârşirea de fapte antisociale că poliţiştii vor acţiona cu profesionalism şi fermitate maximă în orice situaţie de natură a aduce atingere ordinii şi liniştii publice, măsurile privative de liberate urmând a fi dispuse conform prevederilor legale” a transmis subcomisar Ionuţ Epureanu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI