Deputatul Ioan Bălan:

„România pare a fi intrat, fără echivoc, într-un proces invers, de îndepărtare de Uniunea Europeană”

„Ştiu cu certitudine că românii au ajuns la maximum de suportabilitate cu Victor Ponta şi PSD la guvernare şi îi vor trimite pe aceştia în paginile negre ale istoriei recente” a declarat deputatul PNL de Suceava Ioan Bălan, care a ţinut să atragă atenţia că „prin modelul politic pe care l­a implementat Victor Ponta, cel al baronilor cu pretenţii de oligarhi, România se îndepărtează de Europa şi se apropie tot mai mult de un model estic, extrem de dăunător”.

Parlamentarul liberal a arătat că, de la Revoluţie şi până în 2012, populaţia şi guvernele care s­au succedat au făcut eforturi consistente pentru a apropia România de Uniunea Europeană, de exigenţele unui stat modern, cu o economie funcţională şi o democraţie consolidată. „Din păcate pentru ţara mea, din 7 mai 2012, România pare a fi intrat, fără echivoc, într-un proces invers, de îndepărtare de Uniunea Europeană. Democraţia a fost lovită direct la moalele capului în vara anului 2012 şi de atunci primeşte lovituri asupra instituţiilor statului de drept ori de câte ori Victor Ponta se necăjeşte la meciurile de baschet! Structurile economice sănătoase au fost puse pe butuci! Privatizările s­au transformat toate în surse de îmbogăţire pentru clientela PSD. Potenţialul economiei naţionale a scăzut de la un an la altul! Peste 4 milioane de români nu mai au încredere că-şi vor îndeplini visurile în România şi au luat calea străinătăţii. Nivelul de colaborare şi coordonare cu instituţiile comunitare s­a deteriorat şi a devenit ineficient. Liderii politici aflaţi la guvernare au ţinut să se pozeze mai degrabă cu Putin la Soci, decât cu Merkel la Bruxelles” a spus Bălan.

Potrivit deputatului PNL, Europa a ajutat şi ajută mai departe România să continue implementarea reformelor din justiţie, administraţie şi afaceri interne, punând anual la dispoziţia ţării noastre fonduri structurale de miliarde de euro din care „Victor Ponta nu reuşeşte să atragă niciun cent, ci se laudă cu proiectele demarate de guvernul anterior”. „Europa aduce în România investiţii străine care plătesc taxe către stat şi furnizează bunăstare tuturor. Europa aduce în România locurile de muncă pe care le aşteaptă românii şi pe care Victor Ponta este incapabil să le creeze, deşi a promis peste un milion. Europa ne ascultă şi ne­a luat la masa deciziilor celor «mari», numai că miniştrii lui Victor Ponta trimişi la consilii nu ştiu nici de ce se află acolo, nici ce foloase să atragă pentru români şi România, nici de ce sunt miniştri. Îi trimite la Bruxelles doar pentru shopping şi ca să-şi facă poze pentru Facebook” a menţionat Bălan.

Parlamentarul liberal a subliniat că toate acestea sunt doar rezultatul nociv al menţinerii lui Victor Ponta la guvernare, „cu braţele nesătule ale baronilor locali”.

„Ei l-au creat pe Victor Ponta şi tot ei îi girează toate actele şi faptele” a evidenţiat deputatul Ioan Bălan.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: