Un incendiu în noapte a semănat panică printre locatarii unui bloc cu 100 de apartamente din Câmpulung

> Flăcările nu s-au întins pentru că pompierii militari au intervenit prompt

Locatarii unui bloc din Câmpulung Moldovenesc au intrat în panică, duminică, aproape de miezul nopţii, când fumul şi mirosul de ars le-au intrat la un moment dat în apartamente.

Din cauza efectul termic generat de coşul de fum neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile, acoperişul imobilului, din lemn şi acoperit cu draniţă, a luat foc.

Cea mai mare parte dintre locatarii blocului, cu cinci scări a câte 20 de apartamente, au fugit imediat afară.

Pompierii Detaşamentului Câmpulung, anunţaţi prin 112 să intervină la incendiu, au reuşit să-i scoată din apartamente şi pe cei care încă n-o făcuseră.

Din fericire, intervenţia, care a mobilizat la faţa locului echipaje de pompieri, trei autospeciale de stingere, o scară mecanică şi ambulanţe, nu s-a mai desfăşurat cu amploarea pentru care fusese pregătită.

„Graţie intervenţiei prompte, pompierii salvatori au localizat flăcările încă din faza incipientă a incendiului, astfel încât a fost afectată doar o suprafaţă de aproximativ 20 mp din acoperişul blocului, iar zugrăveala interioară a unui apartament s-a degradat pe patru metri pătraţi” a specificat plt. adj. Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

Locatarii din bloc, până şi cei de la etajul patru, s-au putut reîntoarce în apartamente în scurt timp. Şi chiar dacă puţini au mai reuşit să doarmă în acea noapte, au mulţumit în gând militarilor pentru că le-au salvat la timp locuinţele.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI