Prin intermediul unui site de vânzări

Un tânăr din Gura Humorului a fost înşelat să-şi „schimbe“ telefonul mobil

Cu ceva timp în urmă el a găsit pe un site de vânzări un anunţ prin care cineva oferea la schimb un telefon mobil. Băiatul i-a telefonat necunoscutului care postase anunţul şi s-a înţeles cu acesta să-i trimită în schimbul telefonului oferit spre vânzare un alt telefon şi suma de 350 lei.

Pe 27 aprilie, tânărul din Humor a făcut pachet telefonul său mobil şi l-a trimis printr-o firmă de curierat la adresa indicată de persoana cu care vorbise la telefon.

A doua zi el s-a dumirit că fusese înşelat, deoarece nu a primit la rândul său telefonul solicitat, iar anunţul care provocase toată tranzacţia fusese deja şters de pe site-ul de vânzări.

Tânărul s-a plâns poliţiei din localitate, care a întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, dosar ce va fi soluţionat procedural de poliţiştii Compartimentului Investigaţii Criminale.

„Deşi infracţiunile de înşelăciune săvârşite prin diverse moduri de operare au fost mediatizate în vederea cunoaşterii de populaţie a cauzelor, condiţiilor şi împrejurărilor care au generat şi favorizat săvârşirea acestora, spre deosebire de alte infracţiuni, autorii se dovedesc a fi deosebit de inventivi. Aceştia reuşesc să găsească metode de a câştiga încrederea victimelor, lucru esenţial în reuşita acestora.

Nu doar «metoda accidentului» sau «păcăleala» prin sms fac parte din înşelăciuni, dar şi schimbul valutei «la negru», achiziţionarea de bunuri prin diverşi intermediari, vânzarea de maşini de cusut pentru sume exorbitante, achiziţionarea de produse prin intermediul internetului sunt tot atâtea cazuri ce vă pot lăsa cu buzunarele goale.

De aceea atragem încă o dată atenţia cetăţenilor cu privire la modul de achiziţionare a bunurilor de pe site-urile de internet, pentru a se asigura cu privire la calitatea şi conformitatea acestora, precum şi cu privire la date minime referitoare la vânzător” a reamintit IPJ Suceava, într-un comunicat de presă.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI