Grad scăzut de realizare a proiectelor din judeţ

> În primul trimestru, cheltuielile aferente secţiunii de dezvoltare a bugetului judeţean au fost de numai 16%, au reproşat aleşii PNL > Potrivit preşedintelui CJ, Ioan Cătălin Nechifor, în primele luni ale anului aceste cheltuieli sunt de regulă mai mici, ţinând cont că în sezonul rece volumul lucrărilor este redus

 

Liberalii din Consiliul Judeţean Suceava au reproşat joi, în şedinţă ordinară, cu prilejul aprobării execuţiei bugetare pe primele trei luni ale anului, gradul scăzut în care au fost făcute cheltuielile din cadrul secţiunii de dezvoltare a bugetului judeţean.

Vasile Ilie, liderul grupului politic al PNL, a solicitat un plan de acţiuni privind accelerarea lucrărilor aferente tuturor proiectele aflate în desfăşurare în judeţ.

„Constatăm că veniturile sunt încasate în proporţie de 81%, dar ne îngrijorează foarte mult faptul că doar 16% din banii pentru dezvoltarea judeţului s-au cheltuit. Acest lucru impune măsuri energice şi rapide pentru recuperarea întârzierilor. Sper ca în şedinţa Consiliului Judeţean din 31 iunie, când vom analiza din nou execuţia bugetară, să putem constata că banii alocaţi dezvoltării proiectelor din judeţul Suceava au fost cheltuiţi şi că, de la 1 august, Aeroportul Suceava va fi funcţional, cu minim două curse pe zi” a precizat Vasile Ilie.

Nechifor-DSCN2306Preşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Cătălin Nechifor, a pus în vedere că respectivele cheltuieli sunt repartizate proporţional, iar cele din primul trimestru al anului sunt de regulă mai mici, ţinând cont că în sezonul rece lucrările au o amploare scăzută.

„Normal că este doar 16%, pentru ca a fost iarnă, iar în ianuarie, februarie, martie şi aprilie a nins. Mulţumim pentru atenţionare, iar dacă există dorinţă, rog pe toţi colegii să participe mai activ, să facem cu toţii un efort pentru ca acest obiectiv să fie îndeplinit” a accentuat Ioan Cătălin Nechifor, subliniind că „aşa a fost bugetul aprobat de către consilieri şi aşa este executat”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: