„Am suspiciuni rezonabile că la Holzindustrie Schweighofer s-au achiziţionat cantităţi de lemn provenit din tăieri ilegale“

Neculai Bereanu

Neculai Bereanu

Senatorul PSD de Suceava, Neculai Bereanu, a declarat că Senatul a respins la începutul săptămânii încheiate solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis de reexaminare a Codului silvic care prevede, între altele, eliminarea posibilităţii ca o firmă sau un grup de firme să deţină monopolul exploatării şi procesării masei lemnoase din România.

„Acest cod silvic a fost dezbătut foarte serios timp de peste un an de zile cu toţi factorii implicaţi în acest domeniu, de la proprietari de pădure, la Romsilva, Guvern, persoane fizice şi organizaţii neguvernamentale şi s­a ajuns la o formă acceptată de marea majoritate a românilor care îşi doresc ca pădurile lor să nu mai fie tăiate abuziv şi ilegal. Nu ştiu ce resorturi l­au împins pe preşedinte să ceară reexaminarea legii, dar cred că actuala formă va fi menţinută şi de Camera Deputaţilor, urmând ca apoi să fie promulgată” a spus Bereanu.

Totodată, parlamentarul social­democrat, care este membru al Comisiei de mediu, a arătat că a solicitat, joi, ministrului mediului, Graţiela Gavrilescu, ca prin Corpul de control să dispună un control de fond la punctele de lucru din România ale Holzindustrie Schweighofer.

„Am suspiciuni rezonabile că la această firmă s­au achiziţionat cantităţi de lemn provenit din tăieri ilegale. Am văzut atât filmările făcute de o organizaţie de protecţia mediului din care reiese că o astfel de practică e acceptată la Holzindustrie Schweighofer, dar am şi sesizări pe această temă de la omeni din zona de munte a judeţului Suceava” a spus Bereanu.

În opinia senatorului sucevean, ar trebui ca în acest caz Corpul de control al Ministerului Mediului să evalueze toată masa lemnoasă aflată în depozitele Holzindustrie Schweighofer.

„Să vedem cât de legal lucrează această firmă”, a spus Bereanu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: