La Liceul Special Bivolărie

Cadre didactice angajate şi plătite cu încălcarea legii

Comisia care a verificat activitatea Liceului Tehnologic Special Bivolărie a constatat o serie de deficienţe şi de nereguli, consilierul judeţean PSD Virginel Iordache, fost inspector şcolar adjunct, solicitând, în cadrul întrunirii ordinare a deliberativului judeţean de joi, „alcătuirea unei set de măsuri cu responsabilităţi şi termene, astfel încât lucrurile să intre în legalitate”.

„S-au constatat minusuri care trebuie neapărat corectate. Au fost încadraţi şi plătiţi profesori, din banul public, fără să se respecte legislaţia în vigoare. Cred că Inspectoratul Şcolar, organismul care asigură încadrarea, trebuie să ia măsuri pentru intrarea în legalitate” a precizat Virginel Iordache.

Colega sa de partid, Cristina Teodorovici, adjunct al şefului IŞJ, a ţinut să pună în vedere că măsuri de genul celor solicitate au fost întreprinse încă din luna februarie. „Inspectoratul şi-a făcut treaba şi am luat măsurile legale. Nu trebuie să ne erijăm atribuţiilor altor instituţii, auditul, ţinând de partea economică, fiind făcut, din câte ştiu, de Consiliul Judeţean” a pus în vedere Cristina Teodorovici.

Din comisie au făcut parte consilierii judeţeni Sorina Barbu, Cristina Teodorovici şi Virginel Iordache, directorul executiv al Direcţiei Juridice a Consiliului Judeţean, Gheorghe Alexandru Moldovan şi consilierul superior Constantin Pelepco. Comisia a verificat, printre altele, modul de realizare a veniturilor proprii, eficienţa şi oportunitatea utilizării resurselor financiare provenite din bugetul Consiliului Judeţean sau din veniturile proprii ale unităţii şcolare. S-au verificat, de asemenea, managementul resurselor financiare, managementul privind asigurarea calităţii, dezvoltarea instituţională, eficienţa atragerii şi folosirii resurselor umane, financiare, materiale şi informaţionale, respectarea legislaţiei specifice în vigoare şi a regulamentelor interne.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: