„Cooperare pentru valorificarea produselor locale prin calitate şi originalitate”

La mijlocul săptămânii precedente, în perioada 23-24 aprilie, Asociaţia GAL Confluenţe Nordice a fost gazda unui schimb de experienţă organizat în cadrul proiectului „Cooperare pentru valorificarea produselor locale prin calitate şi originalitate”, finanţat prin axa LEADER din PNDR, Măsura 421 – Implementarea proiectelor de cooperare.

Evenimentul, organizat în sala mare a Primăriei Gura Humorului, a fost o primă activitate dintr-un set de activităţi comune destinate identificării şi valorificării produselor locale din teritoriile a cinci grupuri de acţiune locală (GAL) partenere din România: GAL Valea Prutului (judeţul Iaşi/Botoşani), GAL Ştefan cel Mare (judeţul Iaşi/Vaslui), GAL Confluenţe Nordice (judeţul Suceava), GAL Bazinul Dornelor (judeţul Suceava/Harghita), GAL Valea Teliţei (judeţul Tulcea).

La schimbul de experienţă au participat atât producători din teritoriul GAL Confluenţe Nordice, lideri locali, reprezentanţi ai mass-media, cât şi reprezentanţi ai GAL-urilor partenere.

Conform comunicatului de presă al organizatorilor, în cadrul evenimentului s-a realizat o prezentare a proiectului de cooperare a GAL-urilor partenere, a producătorilor locali prezenţi la eveniment şi a produselor acestora, dar şi a problemelor cu care aceştia se confruntă în comercializarea propriilor produse.

Obiectivul proiectului de cooperare constă în dezvoltarea de acţiuni de cooperare interteritorială în vederea susţinerii producătorilor locali, prin crearea unei reţele de promovare şi valorificare a produselor cu specific local din teritoriile GAL-urilor partenere.

La sediile GAL-urilor partenere în cadrul proiectului, orice producător local interesat poate afla detalii suplimentare referitoare la participarea gratuită la activităţile proiectului de cooperare, dar şi despre modul în care se pot promova produsele locale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: