Angelina Jolie a criticat la ONU lipsa de acţiune internaţională pentru soluţionarea conflictului din Siria

 Actriţa americană Angelina Jolie a criticat incapacitatea comunităţii internaţionale de a apăra şi ajuta persoanele refugiate din cauza războiului din Siria, transmit AFP şi EFE. Vedeta a făcut această declaraţie la o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU, la care a luat parte în calitatea sa de emisar special al Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite (ACNUR) şi s-a referit la cele 11 vizite efectuate în tabere de refugiaţi sirieni din mai multe ţări. „Misiunea ONU este de a preveni şi de a pune capăt conflictelor, iar noi nu am reuşit să facem acest lucru în Siria”, a afirmat ea, deplângând „lipsa de voinţă politică” pentru a încheia confruntările izbucnite în 2011. „Dacă nu putem pune capăt conflictului, avem datoria morală de a ajuta refugiaţii şi de a le oferi soluţii legale pentru a fi în siguranţă”, a afirmat Angelina Jolie şi i-a invitat pe reprezentanţii celor 15 ţări care fac parte din Consiliul de Securitate să meargă în taberele de refugiaţi „pentru a vedea cu ochii lor suferinţele şi impactul acestui conflict în regiune”.

Conform datelor ONU, conflictul din Siria s-a soldat, până în prezent, cu 220.000 de morţi, 7,6 milioane de persoane care şi-au părăsit locuinţele şi 3,9 milioane de refugiaţi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: