În marea lor majoritate, grecii vor un acord cu creditorii şi ca ţara lor să rămână în UE şi în zona euro

 În marea lor majoritate, grecii doresc ca autorităţile de la Atena să ajungă la un acord cu creditorii ţării, Grecia să rămână în Uniunea Europeană, păstrând şi moneda comună, euro, şi, deşi speranţele în guvernul lui Alexis Tsipras s-au mai redus, partidul aflat la guvernare, Syriza, continuă să se bucure de încrederea grecilor, informează EFE.

Potrivit unui sondaj de opinie al institutului Kappa Research, apărut ieri în publicaţia To Vima, 71,9% dintre cetăţeni s-au pronunţat în favoarea ajungerii la un acord cu instituţiile internaţionale (Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană şi Fondul Monetar Internaţional), în timp ce 23,2% ar prefera ruperea relaţiilor cu aceste organisme. Totodată, potrivit aceluiaşi sondaj, 72,9% dintre greci doresc menţinerea ţării în zona euro, iar 20,3% ar dori o revenire la drahmă. În plus, 36,1% dintre persoanele intervievate consideră că ţara este în pragul falimentului, faţă de 32,7% care cred contrariul. Sondajul mai relevă că 79,4% dintre cei chestionaţi doresc ca Grecia să rămână membră a UE, iar un procent de 73,7% au aceeaşi părere în ceea ce priveşte NATO. Doar 17,2% doresc o ieşire din UE şi 22% ar fi de acord ca Grecia să se retragă din Alianţa Nord-Atlantică.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: