Suceava

Deficienţe la gurile de canal de pe magistrala rutieră modernizată cu fonduri europene

> „Îmbinările nu au fost executate corect, iar infiltrările de apă au dus la apariţia găurilor” a semnalat primarul Ion Lungu, care a cerut, sub ameninţarea cu sancţiunea executării garanţiei, remedierea stricăciunilor

DSCN7354Până la finele lunii iunie, constructorul care, în urmă cu 4 ani şi jumătate, a modernizat, cu fonduri europene, magistrala rutieră principală a municipiului Suceava, este obligat să repare stricăciunile intervenite în jurul gurilor de canal. Sub sancţiunea executării garanţiei de bună execuţie, primarul Ion Lungu a solicitat asociaţiei de firme executante, al cărei lider este Con Bucovina Suceava, să procedeze la refacerea carosabilului de pe artera care străbate municipiul de la intrarea dinspre Fălticeni până la ieşirea spre Botoşani.

„În repetate rânduri am semnalat că, probabil, nu există priceperea necesară pentru a se face anumite lucrări şi iată că au apărut probleme pe bulevardul principal. Con Bucovina, care este lider de contract, are termen ca, până pe data de 25 iunie, să reabiliteze toate defecţiunile apărute. Lucrarea este în garanţie până la sfârşitul anului, iar în acest sens am avut discuţii cu conducerea societăţii, care a spus că va freza din nou carosabilul pentru a remedia problemele care au apărut la capacele de canalizare. Vor trebui să găsească soluţii de izolare, deoarece îmbinările nu au fost executate corect, iar infiltrările de apă au dus la apariţia găurilor” a declarat primarul.

Ion Lungu a cerut ca intervenţiile să se desfăşoare în etape, pe zone şi intervale orare cu trafic neaglomerat, astfel încât să se evite blocajele în circulaţia auto.

Nu este pentru prima dată când apar astfel de probleme. În martie 2013, s-a procedat la o altă completare a asfaltului din jurul gurilor de scurgere şi capacelor căminelor de la reţelele de canalizare.

Conform contractului, execuţia din proiectul cu finanţare europeană în cadrul POR a fost încheiată la finele lui 2012. Indicatorii economici iniţiali pentru reabilitarea celor 14 străzi, inclusiv a magistralei centrale, au fost de circa 50 de milioane de lei, însă, după licitaţie, consorţiul de firme Con Bucovina, Florconstruct, Cominco şi Symmetrica a câştigat cu ofertă de aproximativ 40 de milioane de lei. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în septembrie 2011, înainte de venirea sezonului rece, ajungând-se, cu un prim strat de bitum, până în centrul municipiului Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: