Termica intenţionează să participe la licitaţia a cărei organizare o contestă

> Primăria reia procedurile pentru concesionarea serviciului centralizat de alimentare cu apă caldă şi căldură, firma de transport din Lunca Sucevei solicitând revocarea hotărârii deliberativului privind scoaterea la licitaţie > Anul trecut, Termica a fost declarată neeligibilă de comisia specializată, cauzele invocate fiind insolvenţa şi datoriile mari către bugetul consolidat al statului

 

Creditorii societăţii comerciale în insolvenţă Termica Suceava nu sunt de acord cu reluarea licitaţiei pentru delegarea prin concesionare a serviciului public de transport, distribuire şi furnizare a energiei termice. Printr-o adresă, Adunarea creditorilor a cerut Consiliului Local Suceava să revoce o recentă hotărâre prin care deliberativul a aprobat reluarea licitaţiei eşuate în cursul anului trecut. În acelaşi timp, creditorii îşi manifestă intenţia de a participa la licitaţia cu pricina.

Ion Lungu

Ion Lungu

Creditorii, în procent de 62,78%, cer revocarea HCL prin care s-a hotărât reluarea licitaţiei pentru transport – distribuţie. De asemenea, tot în procent de 62,76%, aceştia ne aduc la cunoştinţă că s-a hotărât participarea societăţii Termica la licitaţia pentru serviciul public de transport agent termic. Sigur, nimeni nu le interzice, au participat şi data trecută, iar cea care se pronunţă este comisia de licitaţie, care va stabili dacă oferta este sau nu eligibilă” a arătat ieri, într-o conferinţă de presă, primarul Sucevei, Ion Lungu.

Procedura pentru delegarea gestiunii serviciului public de transport, distribuire şi furnizare a energiei termice va fi reluată astăzi, o licitaţie similară fiind derulată şi în anul 2014, însă fără desemnarea vreunui învingător.

Conform reglementărilor legale în vigoare, pentru stabilirea unui câştigător este obligatorie înregistrarea a trei oferte eligibile, iar în situaţia în care nu se întruneşte numărul necesar se trece, în aceleaşi condiţii, la o a doua etapă. Dacă şi de această dată se va consemna un eşec, urmează procedura de atribuire prin negociere directă a serviciului, cu unul dintre participanţii la etapele anterioare de licitaţie.

În 2014, la prima licitaţie, pe 14 mai, cu ofertă în vedere concesionării s-a prezentat doar operatorul titular în insolvenţă Termica Suceava, însă caiete de sarcini achiziţionaseră Elsaco Botoşani, Adrem Bucureşti, Bioenergy Suceava şi Unicom Holding, acesta din urmă fiind cel mai mare creditor al actualului prestator al serviciului de alimentare cu apă caldă şi căldură. La a doua etapă de licitaţie, cea de pe 23 iunie 2014, s-au înscris doar doi competitori, drept care la negocieri au fost invitaţi numai aceştia, adică operatorul titular Termica Suceava şi Thermonet Suceava, societate nou constituită, având ca acţionari pe Adrem Invest Bucureşti (51%) şi Elsaco Botoşani (49%). Ca urmare a unei HCL, negocierile s-au purtat doar cu societatea comercială Thermonet, deoarece Termica a fost declarată neeligibilă de către comisia specializată, cauzele invocate fiind insolvenţa şi datoriile mari către bugetul consolidat al statului. Negocierile nu au avut niciun rezultat, preluarea de către Thermonet, firmă la care acţionat este producătorul de agent termic Bioenergy, fiind respinsă de autorităţile locale. Primarul Ion Lungu declara că negocierile au fost ratate din cauză că societatea interesată a avut „pretenţii care excedau caietului de sarcini”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: