La grădiniţele „Gulliver” şi „A. B. C.”

Târgul Primăverii

> Preşcolarii şi-au vândut desenele pentru a ajuta un elev bolnav de la şcoala din Hânţeşti

 Grădiniţele cu program prelungit „Gulliver” şi “A.B.C.” din Suceava au organizat, în parteneriat cu Şcoala Gimnazială “Mihai Halunga” din Hănțești „Târgul primăverii”, cuprinzând o expoziţie de desene, cu vânzare. Evenimentul a avut loc în cadrul săptămânii „Şcoala altfel”, fiind un proiect prin care se doreşte „educarea copiilor în spiritul bunătăţii, înţelegerii nevoilor altora, respectului faţă de semeni, întrajutorării reciproce”.

Aflat la a IV-a ediţie, “Târgul primăverii” constituie un prilej de a valorifica, prin vânzare, lucrările artistico-plastice inspirate de sosirea anotimpului primăvara şi a Sărbătorii Învierii Domnului – felicitări, tablouri, picturi, jucării, realizate de toţi preşcolarii, din cele două grădiniţe, în atelierele de lucru derulate, şi de întreg colectivul didactic.

„Părinţii şi bunicii preşcolarilor, alături de cadrele didactice, «au cumpărat» lucrările preşcolarilor de la membrii comitetului reprezentativ al părinţilor. Sumele obţinute din valorificarea lucrărilor expuse pe holurile grădiniţelor vor fi donate lui Marius Damian, elev la Şcoala Generală «Mihai Halunga» Hănțești – care se luptă cu o boală crâncenă, după ce şi tatăl acestuia a fost răpus, anul trecut, de aceeaşi afecţiune –, într-o campanie umanitară judeţeană, derulată şi la nivelul Şcolii Gimnaziale Hănțești, intitulată «Ajutaţi-l pe Marius să zâmbească!»” a explicat directoarea GPP „Gulliver”, prof. Maria Matei.

Pentru preşcolarii acestei grădiniţe, săptămâna “Şcoala altfel” a fost plină de activităţi deosebite şi riguros programate, având ca parteneri tradiţionali instituţii de învăţământ, de cultură, administrative.

Astfel, luni, 6 aprilie, la sediul GPP “Gulliver” Suceava, dar şi la GPP „A, B, C”, unitate subordonată unităţii menţionate, s-a desfăşurat activitatea “Pompierii, prietenii copiilor!”, în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava. Copiii au avut ocazia să urmărească demonstraţii concrete, desfăşurate, în cazuri de urgenţă, de un echipaj SMURD: intervenţii în cazul unor accidente rutiere, în care sunt implicate victime umane, accidente în care sunt implicaţi copii (accidente la joacă, accidente casnice, incendii, cutremure).

„Cei 450 de preşcolari participanţi, de la G.P.P. «Gulliver» şi «A.B.C.» Suceava, au fost familiarizaţi cu modul în care se semnalează de către copii o situaţie de urgenţă, apelând numărul de urgenţă 112, cu personalul format din paramedici, care acordă primul ajutor şi transportă eventualele victime la spital, echipamentele şi costumele specifice, precum şi cu tehnica medicală cu care este dotată maşina SMURD. Ei au fost deosebit de încântaţi, au relaţionat cu paramedicii, care le-au oferit momente deosebite, invitându-i să stea la volanul maşinii de intervenţie, să îşi pună cascheta de paramedic, să se aşeze pe targa pentru victime, să le fie monitorizate bătăile inimii” a precizat directoarea Maria Matei.

În ziua următoare, copiii au fost în vizită la partenerii tradiţionali ai grădiniţei, poliţiştii de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Suceava, unde s-au familiarizat cu activitatea specifică a acestora. Inspectorul Ionuţ Epureanu le-a prezentat copiilor uniforma şi instrumentele pe care poliţiştii le utilizează în activitatea desfăşurată pentru apărarea persoanelor şi bunurilor de infractori. Atracţia zilei a fost activitatea “Câinele poliţist – prietenul omului”. Un câine poliţist, însoţit de dresoarea Aspazia Puiu, a demonstrat cum apără o persoană în cazul în care este agresată pentru a i se fura geanta, copiii fiind impresionaţi de rolul de „ajutor de poliţist” pe care îl are câinele.

Tot marţi, la sediul Primăriei Suceava, a fost deschisă expoziţia “Învierea Domnului în ochi de copil!”, cu 100 lucrări realizate de preşcolarii de la „Gulliver”, inspirate de sărbătoarea Paştelui. A urmat acţiunea “Ajutăm pădurea să respire”, la care preşcolarii de la “Gulliver” au ecologizat pădurea Şcheia. Săptămâna s-a încheiat cu o activitate religioasă, intitulată “Micul creştin”, la care un preot a vorbit copiilor despre Învierea Domnului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: