TAROM va zbura de la Suceava pe 1 august

> Susţine Cătălin Nechifor, şeful executivului judeţean

Nechifor-DSCN7826Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a anunţat, joi, în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean, că prima cursă de pe Aeroportul Suceava – modernizat printr-un proiect european – se va produce în jurul datei de 1 august şi va fi operată de compania TAROM.

Cătălin Nechifor a spus, în cadrul unei analize solicitate de consilierii judeţeni liberali a stadiului implementării proiectului de modernizare a Aeroportului Suceava că prima cursă va ateriza în data de 1 august şi va veni de la Bucureşti, el explicând apoi că orarul curselor de pe Aeroportul Suceava a fost stabilit de TAROM şi că această companie urmează să opereze cu o cursă „overnight”, care va ateriza la Suceava la ora 21.45 şi va decola dimineaţa la ora 5.55.

„TAROM şi-a exprimat în scris dorinţa de a opera pe Suceava” a spus Nechifor, care a adăugat că autorităţile sucevene se află în negocieri cu mai multe firme care să opereze curse spre destinaţii din Europa.

„Ţinta noastră este să asigurăm transport pe Bucureşti şi la low-cost pentru Europa” a spus preşedintele CJ Suceava.

El a mai arătat că sunt discuţii purtate cu operatori pe care însă, din motive temeinice, nu-i poate nominaliza.

„Negocierea nu e foarte simplă. E un număr limitat de ofertanţi”, a mai spus Nechifor.

La respectiva şedinţă extraordinară, la care au participat şi primari şi parlamentari suceveni, reprezentanţii PNL şi-au exprimat neîncrederea că lucrările de modernizare de la Aeroportul Suceava se vor încheia până la 1 august în condiţiile în care, până acum, s-au executat jumătate din lucrări.

Copreşedintele PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a spus că este îngrijorat de acest proiect de modernizare a aeroportului, pe care l-a iniţiat când era preşedinte al CJ Suceava. El a spus că primul termen de finalizare a fost în noiembrie 2014, că s-a amânat pentru februarie 2015, iar acum pentru august 2015 şi nu este sigur că acest termen va fi respectat.

„Cât de greu va fi să reamintim că Suceava are aeroport după ce a fost închis doi ani! Aici e problema” a spus Flutur.

Aeroportul Suceava a fost închis pentru modernizare începând din 13 ianuarie 2014, lucrările fiind realizate printr-un proiect de 105 milioane de lei din fonduri europene.

Lucrările de modernizare la aeroport sunt realizate prin trei proiecte, unul finanţat de ROMATSA, care instalează aparatura de control şi trafic aerian, unul de modernizare a pistei şi a sistemului de balizaj, finanţat de Uniunea Europeană, şi un proiect de modernizare a aerogării, cu fondurile Consiliului Judeţean.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: