151 de elevi concurează la Olimpiada Naţională de Interpretare Instrumentală de la Suceava

Olimpiada Naţională de Interpretare Instrumentală pentru clasele III-VIII va începe luni, la Colegiul de Artă Suceava, fiind înscrişi 151 de elevi finalişti în urma etapei zonale, cu 100 de puncte, punctajul maxim. Elevii reprezintă cele 42 de judeţe ale României, cinci dintre ei fiind de la Colegiul de Artă Suceava: Ionuţ Moisii (oboi, clasa a VIII-a, prof. Vasile Bolnavu), Andrei Stoica (saxofon, clasa a VII-a, prof. Bogdan Constantin), Vlăduţ Roba (clarinet, clasa a VIII-a, prof. Ciprian Baicu), Samuel Duciuc (chitară, prof. Ilie Zugrav) şi Rareş Atomei (trompetă, prof. Florin Sumanaru).

Directoarea Colegiului de Artă, prof. Alexandra Veronica Bejinaru, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că elevii vor concura în cinci secţiuni: pian – 43 de elevi, corzi – 32, corzi grave – 25, instrumente de suflat de lemn – 30 şi suflători alamă şi percuţie – 21 de elevi.

Directoarea a mai precizat că juriul va fi format din cadre didactice universitare şi din învăţământul preuniversitar, componenţa lui urmând a fi anunţată doar luni, conform instrucţiunilor Ministerului Educaţiei. Preşedintele executiv al juriului este inspectoarea de arte prof. Loredana Ceică, care a informat, la rândul său, în acelaşi cadru, că juriul îl are ca preşedinte de onoare pe prof. univ. dr. Doru Albu, de la Universitatea de Arte din Iaşi, fost cadru didactic al Colegiului de Artă Suceava, iar secretari ai juriului sunt directorii colegiului gazdă, prof. Alexandra Veronica Bejinaru şi adjunctul său, prof. Florin Ungureanu.

Comisia centrală a concursului, desemnată de MECS, este alcătuită din 30 de persoane, dintre care opt sunt profesori la Colegiul de Artă. Conducerea colegiului consideră onorant faptul că olimpiada are loc la Suceava, mai ales că vor veni cei mai buni copii instrumentişti din ţară, a precizat directorul adjunct, prof. Florin Ungureanu. El a mai spus că, pentru organizarea olimpiadei, cadrele didactice de la Colegiul de Artă, IŞJ şi unele unităţi şcolare din municipiul Suceava şi judeţ s-au mobilizat cu 2-3 luni în urmă.

Tot ce înseamnă tipăritură pentru competiţie, afişe, banere, pliante au fost realizate după concepţia grafică a profesorului şi pictorului Iulian Asimionesei.

Anul acesta, cei mai buni elevi nu vor fi recompensaţi cu bani, aşa a decis ministerul de resort, ei vor primi diplome, plachete şi suveniruri din Bucovina.

Festivitatea de deschidere este programată pentru luni, de la ora 18, concursul pe secţiuni desfăşurându-se în sălile Colegiului de Artă, pe 7 şi 8 aprilie. Festivitatea de premiere se va desfăşura pe 9 aprilie, la ora 10, în sala Auditorium a Colegiului de Artă. Organizatorii au pregătit pentru participanţi şi activităţi pentru timpul liber, în zilele de 7 şi 8 aprilie; în acest sens au fost încheiate parteneriate cu Muzeul Bucovinei, cu Muzeul de Artă din Fălticeni, Casa Memorială „Ciprian Porumbescu” de la Stupca şi cu Mănăstirea Dragomirna, accesul elevilor fiind liber, pe bază de ecuson, a precizat insp. Loredana Ceică.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI